U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Een blij verhaal: Serena Villefort

Het belang van zelfvertrouwen; Serena Villefort, getrouwd, moeder van 2 tienermeiden en eigenaar van kindercoachpraktijk ASIA COACHING, weet uit persoonlijke ervaring wat onzekerheid bij een kind teweegbrengt en dat dit een gevoel is dat je niemand wenst. Toen Serena een aantal jaar geleden in een burn-out terecht was gekomen, voelde zij dat dit hét moment was om aan de slag te gaan als kindercoach. Ze startte haar oriëntatie naar een passende opleiding. Serena vertelt hoe deze zoektocht is verlopen.

Burn-out

“Ik zat in een burn-out toen ik mij aan het oriënteren was op opleidingen voor kindercoach. Ik heb er een aantal bekeken en bij BGL sprak het mij vooral aan dat de opleiding een ervaringsgerichte insteek had. Verder ben ik ook heel erg van persoonlijke aandacht en verbinding; Karin en Petra heb ik een aantal keer via de mail, maar ook telefonisch gesproken. Er was ruimte voor al mijn vragen en twijfels en dat heeft gemaakt dat ik me toen al welkom voelde bij BGL. Ik heb toen ook meteen besloten 3 opleidingen achter elkaar te doen: de kindercoach/counselor, PSMBK en de therapeutische verdieping.”

Sterke basis

Met haar specialisatie in zelfbeeld en zelfvertrouwen helpt zij sinds 2020 kinderen tussen de 6 en 12 jaar vanuit haar eigen praktijk. Haar doel is om bij te dragen aan een sterke basis voor jonge geesten, hen te helpen en in hun kracht te staan en zo een wezenlijke bijdrage te leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ze is hier gekomen door te kiezen voor kwaliteit en een opleiding te volgen.

“Ik vind het belangrijk om kwaliteit aan te kunnen bieden. Coachen en mensen in hun kracht zetten is mijn passie – maar ik vind het super belangrijk om hier ook de juiste tools voor te kunnen inzetten. Deze combinatie (mijn passie / gedrevenheid en verworven kennis uit de opleiding) vind ik erg belangrijk, want dat geeft mij het zelfvertrouwen en de zekerheid dat mijn dienst het gewenste resultaat zal brengen. Meer zelfbewuste en zelfverzekerde kinderen, dát is mijn missie!

Doorzetten

Tot slot hoopt Serena dat iedereen die coach wil worden ook doorzet om dit te realiseren. “Iedereen die deze passie heeft, zou ik aanraden dit door te zetten en coach te worden. Ik merk dat wij écht nodig zijn. Maar laat je vooral ook scholen, doe aan zelfontwikkeling, volg een opleiding; want tijdens de opleiding kom je zoveel over jezelf te weten en maak je een persoonlijk, ontwikkelproces door welke heel erg waardevol is voor jou als mens maar zeer zeker ook als professional.”

Juiste keuze

Serena heeft de juiste keuze gemaakt om geluk voor iedereen, en vooral kinderen,  bereikbaar te maken. Wil je net als Serena hieraan bijdragen? Je bent welkom bij 1 van de opleidingen en trainingen van BGL. Word dan gelijk lid van BGL, het bespaart je veel geld.