U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Een blij verhaal: Anneke van den Berg

Hoe een persoonlijke nare ervaring kan leiden tot een positieve wending om anderen te willen helpen. Anneke van den Berg weet er alles van. De succesvol afgeronde opleiding tot Beroepscoach Practitioner voor volwassenen was het startsein voor haar om zich professioneel verder te bekwamen met als doel kindertherapeut worden. De eerstvolgende stap naar dit doel was het volgen van de opleiding tot Kindercoach/counselor en deze ook met een diploma af te sluiten. Momenteel volgt zij de opleiding tot Kinder-, jongeren- en gezinstherapeut bij BGL, nadat zij al was gestart bij een andere aanbieder. Wat heeft Anneke tot deze keuzes doen besluiten? Zij vertelt hier zelf graag het volgende over:

“Na een roerige tijd van fysieke en daaraan gerelateerde psychische klachten op de lange weg in het medische en alternatieve circuit, besloot ik dat ik een erkende en onderbouwde opleiding wilde volgen. In die best moeilijke tijd heb ik namelijk zelf ondervonden, hoe essentieel het is om een goede relatie of klik met je hulpverlener te hebben. Daarnaast was met name helpend voor mij het erkennen van wat ik had meegemaakt, waardoor ik me gehoord en gezien voelde. Daardoor kon ik weer bij mijn eigen hulpbronnen, intern en extern, komen om uiteindelijk daar te komen waar ik nu ben. In die zelfontwikkeling werd ik me steeds meer duidelijk dat de ervaringen die je in je kindertijd opdoet een grote invloed heeft op je verdere leven.”

In haar zoektocht naar een passende opleiding is Anneke via een omweg bij BGL gekomen.

“Nadat ik via via als kindercoach/counselor en kinder-, jongeren- en gezinstherapeut i.o. in dienst kon komen bij een fijne kinderpraktijk in Alkmaar, hoorde ik voor het eerst over BGL. Mijn praktijkhouder had 15 jaar geleden haar opleiding tot Kinder- en jongerentherapeut met veel plezier bij BGL afgerond. Evenals de andere Kindertherapeuten uit Alkmaar en omgeving, ook zij waren zeer positief over hun opleiding daar. Gezamenlijk vormden ze een intervisiegroep waar ik ook aan deel mocht nemen. Door hun enthousiasme werd ik nieuwsgierig hoe het bij BGL zou zijn, vooral omdat ik tijdens het 1e jaar van de MasterKindertherapeut opleiding voelde dat de Academie en ik niet bij elkaar pasten. Ik raakte er zo van overtuigd dat ik beter mijn opleiding kon voortzetten bij BGL, dat ik ben overgestapt. Dat was in velerlei opzichten een belangrijke beslissing, zeker nu ik bezig ben met de opleiding tot Kinder-, jongeren- en gezinstherapeut. De manier van lesgeven, hoe de docenten theorie en praktijk laten samenkomen, met mijn collega studenten individueel en als groep, dat alles bij elkaar voelt als een fijne plek waar ik mezelf kan zijn en me in alle veiligheid kan en mag ontwikkelen.

Ik ben heel blij dat ik gekozen heb voor BGL als opleider, omdat ik ruimte ervaar in het groeien. Van coach naar coach/counselor en van daaruit verder naar therapeut. Van ieder mens is er tenslotte maar 1 exemplaar en ieder van ons neemt zichzelf mee in de uitoefening van dit vak. Naast het verkrijgen van kennis vind ik vooral die vertaling ervan naar de praktijk zo interessant, spannend en van groot belang. De docenten, die allen ook een eigen praktijk hebben, laten je niet alleen zien hoe je dit kunt doen, maar vooral ook zelf ervaren. Zowel welke mogelijkheden er zijn, als op welke manieren dit allemaal mogelijk is. Ze geven ruimte aan jouw ontwikkeling als persoon én als therapeut. Daarin merk ik congruentie bij wat ik hoor, zie en voel. Dat helpt mij om bij mijn doel te komen.”

Anneke heeft zelf een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Met haar voortschrijdende kennis en ervaring op het gebied van (hoog)begaafde kinderen en hun ouders, hoopt zij vanuit begrip en erkenning andere mensen te kunnen helpen met de issues waar zij in het leven tegenaan lopen of wat zij graag anders willen. Vanuit eigen ervaring weet ze hoe belangrijk dat is, als je met mensen werkt.

Voor iedereen die nog twijfelt om een coach opleiding te volgen, daar is Anneke heel kort en krachtig over:

“Vooral doen, gun jezelf die opleiding en ontwikkeling. Ontdek wie je bent, waar je kwaliteiten en interesses liggen, wat past en wie passen er bij je. Wat en waar wil jij iets bijdragen aan een maatschappij die in verandering is? BGL heeft genoeg mogelijkheden om je in op te leiden en je te blijven scholen.”

En zo is het maar net.

Wil jij net als Anneke, een verschil maken in het leven van anderen? Volg dan een geaccrediteerde coach of therapeut opleiding bij BGL.