U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Wat Marly leerde bij de opleiding integratieve psychotherapie benut zij elke dag

Marly Teunissen, voorheen Global HR business partner bij Heineken, transformeerde haar carrière naar een passievolle coach en integratieve therapeut om mensen te helpen hun persoonlijk en professioneel geluk te vinden. Zij benut haar diepgaande kennis en ervaring dagelijks om cliënten te begeleiden naar een zelfverzekerd en vervuld leven.

Waarom ben je ooit coach of therapeut geworden?

Marly Teunissen: “Ik ben ooit gestart als Global HR business partner bij Heineken. Superleuk! Op een gegeven moment vroeg mijn leidinggevende “Marly wat wil je nou echt over drie jaar?” Na veel soul searching wilde ik meer contact met mensen over wie zij zijn op hun werk en hoe zij hun energie zo kunnen aanwenden dat het persoonlijk- en werkgeluk oplevert. Na een coachingsopleiding ben ik verdergegaan met een opleiding integratieve therapie. Al deze kennis en ervaring benut ik nu elke dag in mijn werk.”

“Mijn passie is mensen (weer) lekker in hun vel te laten zitten! We spenderen een groot deel van ons leven op ons werk. Hoe fijn is het dan dat je zelf voelt dat je waarde toevoegt en dat jij verbinding ervaart met de mensen met wie je werkt. Ik vind het leuk om samen uit te zoeken waar de behoefte ligt, die te herkennen en daar vervolgens ook actie op te nemen. Soms herkennen we triggers nog niet en soms weten we gewoon niet wat we ermee aan moeten. De meeste cliënten weten wel dat er iets tussen hen en hun geluk in staat. Ik stel vragen die de coachee helpen om de oplossingen te vinden die bij die persoon passen.”

Wat doe je precies als coach of therapeut?

Marly: “Meerdere redenen kunnen aanleiding zijn om naar een coach te gaan. Mijn coaching richt zich vooral op persoonlijke ontwikkeling in de context van werk- en leiderschap ontwikkeling. Als angsten of frustraties of oude gewoontes je geluk in de weg staan of je carrièreontwikkeling beperken dan is het een goed moment om met een coach in gesprek te gaan. We starten met een intake. Het is belangrijk dat er een klik is met de coachee. Vervolgens definiëren we het doel(-en). Tijdens de coaching sessies stel ik vooral veel vragen. Soms geef ik wat psycho-educatie. Het belangrijkste is dat de coachee onder mijn begeleiding opzoek gaat naar antwoorden. Weten alleen is onvoldoende. Tevens leer je in de sessie het geleerde te integreren in je leven.”

Wat vind je het mooist aan je vak?

Marly: “Dat mijn cliënten weer zelfstandig en met vertrouwen verder kunnen. Om dit te realiseren bouw je samen een vertrouwensband op die je op enig moment ook weer weet los te laten.”

Wat betekent geluk voor jou?

Marly: “Soms is geluk een moment waarop je in je tuin zit terwijl je de vogels hoort fluiten en de warmte van de zon op je huid een sprongetje in je hart teweegbrengt.
Wat geluk betekent is een complexe vraag, maar ik denk dat geluk voor mij samenhangt met vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam. En dan is er het geluk van mijn kinderen en mijn partner die ook invloed hebben op mijn gevoel van geluk.”

Kun je een voorbeeld geven van een bijzonder traject dat je bij is gebleven?

Marly: “Alle trajecten zijn bijzonder omdat iedere persoon een eigen verhaal heeft en een eigen manier van reflecteren. Soms hebben mensen dingen meegemaakt die zo intens verdrietig of pijnlijk zijn dat ik dit zelf ook even moet verwerken. Wat doet dit met mij en wat heb ik nodig om deze gevoelens te parkeren want ze zijn niet deel van de oplossing van mijn client. Dan helpt intervisie voor mijn eigen proces zodat de client verschoond blijft van mijn aandeel. Een client die met zelfvertrouwen weer ‘de wereld’ in gaat is bijzonder geluk.”

Jouw eigen ontwikkeling

Marly maakte een succesvolle carrièreswitch. Wil jij dat ook? Volg dan de opleiding Integratieve Psychotherapie. En als je gelijk lid wordt van BGL bespaart het je veel geld.