U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Ingrid Bax: “Vecht als een leeuw voor het gezin”

Met een passie voor kinderen en talent voor hulp geeft Ingrid Bax gezinnen weer hoop. We interviewden Ingrid over haar werk en drijfveren en natuurlijk over de betekenis van geluk. Lees hoe liefde voor de natuur en geluk in kleine dingen hun dag kleurt.

Waarom ben je gezins- en opvoedcoach geworden?

Ingrid Bax: “Ik krijg energie van kinderen. Diverse mensen om mij heen zeiden tegen mij dat ik een heel goede coach zou zijn, omdat ik eigenlijk dat werk al aan het doen was bij vrienden, zonder dat ik mij daarvan bewust was. Alles waar ik mee bezig ben geweest in mijn leven komt in dit werk samen: pro-actief zijn, transparant maken van communicatie, hoogsensitief zijn, traumaverwerking en creatief bezig zijn.”

Wat doe je precies als coach?

Ingrid: “Iedere case is uniek, en behoeft andere methodes. Maar in het kort kan ik zeggen dat ik als gezinscoach heel veel bezig ben met het weer regie laten nemen van ouders en kinderen in hun gezin, door het verwoorden van hun gevoelens. Vaak kom ik in een chaos en help ik het gezin weer structuur te krijgen.”

Wat vind je het mooist aan je vak?

Ingrid: “Dat ik ouders zie groeien in hun rol en dat kinderen weer een blijde lach op hun gezicht hebben.”

Wat betekent geluk voor jou?

Ingrid Bax - gezinscoach

Ingrid: “Dit betekent voor mij dat mijn kinderen en ik zich gezond voelen, en mijn kinderen zien groeien in hun volwassen zijn. En tenslotte genieten van al het moois dat deze aarde te bieden heeft. Laatst heb ik een film gezien over de rauwe natuur in Noorwegen, Songs of the Earth. Dat is echt genieten. Noorwegen was ook mijn laatste vakantiebestemming, prachtig die fjorden. Een van de laatste gebieden in Europa met oergrond.”

Kun je een voorbeeld geven van een bijzonder traject dat je bij is gebleven?

Ingrid: “Eigenlijk zijn al mijn trajecten mij waardevol en ook zijn ze allen uniek. Ik respecteer ook de privacy van mijn cliënten, dus wil niet te veel details geven. Wat mij het meest geraakt heeft is dat ik meerdere keren gezinnen met OTS (onder toezicht stelling) heb begeleid, waarbij ik als een leeuw gevochten heb om het contact tussen een alleenstaande moeder/vader of ouders en kinderen te verstevigen zodat er geen uithuisplaatsing komt. Kinderen kunnen in mijn ogen het beste opgevoed worden door hun biologische moeder/vader/ouders, die in OTS gevallen voor een bepaalde termijn intensieve begeleiding nodig hebben om weer de regie in handen te krijgen.”

Meer interviews en artikelen

Dit interview is samen met andere interviews te lezen in de nieuwe Gids Coach Contacten die alle leden van BGL automatisch ontvangen. Nog geen lid van BGL? Maak jouw lidmaatschap nu gelijk in orde en krijg toegang tot alle opleidingen, trainingen, publicaties. Naar de ledenpagina.