U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam José Houweling
  • email info@josehouweling.nl
  • website -
  • social media

José Houweling

Trainer/docent: Mede-opleider en ontwikkelaar van de opleiding tot Teamcoach.

Ik ben Europees gecertificeerd arbeids- en organisatiepsycholoog. Bij BGL heb ik met veel plezier de coachopleiding gevolgd. Leergierig als ik ben, blijf ik me verdiepen in training en coaching technieken. De laatste opleiding was de basis training ACT.

In mijn teamcoaching ligt de nadruk op het herkennen,  erkennen en leren inzetten van diverse talenten. Werken aan vertrouwen en veiligheid zijn belangrijke factoren zodat  de teamleden  vervolgens hun inspanning kunnen richten op het gezamenlijk gewenste resultaat. De teamrollen van Belbin zijn dan een mooi instrument dat ik regelmatig inzet. Ik werk al ruim 25 jaar met Belbin en geef  er (inter)nationaal  trainingen in.

Als Loopbaancoach begeleid ik mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.  Ik werk oplossingsgericht, bied maatwerk en vindt het belangrijk om vragen te stellen die aanzetten tot reflectie. Ontdekken wat je nu echt belangrijk vindt en welke kant je op wilt.

Samen met Rob Groen heb ik een boek geschreven over het gebruik van de teamrollen in individuele loopbaan coaching: De Belbinbenadering.