U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Ellen de Jong
  • email ellendejong@elquirin.nl
  • website -
  • social media -

Ellen de Jong

Achtergrond en opleidingen
Na mijn opleiding Nederlandse Taal- en Letterkunde (VU 1982) en werk in o.m. universiteitsbibliotheek, automatisering en hoger beroepsonderwijs vond ik het werken met mensen steeds boeiender worden. Als projectleider en docent kwam ik steeds meer in aanraking met “mensen in ontwikkeling”.
Ik volgde opleidingen NLP (BGL & partners 1995), Hypnotherapie (BGL & partners1997), Inner Child Integration Therapy (TrishaCaetano 2002), en behaalde het European CertificateforPsychotherapy van de European AssociationforPsychotherapy (2002).

Werkervaring
Docent en leertherapeut bij de opleiding Integratieve Psychotherapie.

Sinds 1997 parttime eigen praktijk ElQuirin, als ECP-houder aangesloten bij NGVH en Nederlandse Associatie voor Psychotherapie.
Daarnaast senior academiesecretaris/ lid managementteam Academie voor Sociale Professies Haagse Hogeschool.

Specialisatie
Ik werk veel met Inner Child Therapie en Regressietherapie om oude onverwerkte emoties los te laten en nieuwe oplossingen te vinden, een therapeutische benadering waar mijn hart ligt.

In dit proces zijn veiligheid en vertrouwen van groot belang: het model van de wereld van de cliënt respecteren, de cliënt zelf het tempo laten bepalen waarin verandering mogelijk is.

Persoonlijke missie en passie voor het vakgebied
Zelfreflectie, je eigen valkuilen, patronen en onverwerkte emoties willen onderzoeken en transformeren is voorwaarde om zonder oordeel en oprechte betrokkenheid met de cliënt te kunnen werken. Bewustzijn van je therapeutische houding staat voor mij centraal in het werken als professional.