U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

 • naam Pamela te Kulve
 • praktijk Te Kulve Coaching
 • email pamela@tekulvecoaching.nl
 • telefoonnummer

  06 47 520 209

 • website https://www.tekulvecoaching.nl/
 • adres

  Standplaats: Doorn

Pamela te Kulve

 • Hoe komt het dat helder gemaakte afspraken toch voor verwarring zorgen?
 • Hoe optimaliseer je de samenwerking in teams?
 • Hoe hou je jonge professionals fris en energiek?
 • Hoe blijven oudere professionals gemotiveerd voor hun taak?
 • Hoe kun je elkaar ‘moeiteloos’ en ‘eindeloos’ aanvullen en inspireren?
 • Wat kan werkgeluk voor jouw organisatie of team betekenen?

Dit zijn een aantal vragen waarvoor je bij Te Kulve Coaching terecht kan. Werkgerelateerde vragen gericht op de professionele ontwikkeling van teams en individuen. Voor coaching, intervisie en wanneer je alleen even wilt sparren.

Daarnaast richt ik me op de persoonlijke ontwikkeling. Vragen waarbij ik kan helpen gaan over je identiteit en missie, ofwel:   Wie ben ik en wat wil ik?

Specialisme(n)

Team coaching, teamontwikkeling, teambuilding, besluitvorming, loslaat coaching, omgaan met angst/frustraties.

Over mij

Ik hou van ontwikkeling! Ik geniet van het moment dat het kwartje valt en alles ineens logisch lijkt. Wanneer mensen elkaar of zichzelf écht ontmoeten.

Ik heb ervaren hoe krachtig het is wanneer je durft te vertrouwen op jezelf en anderen. En ook hoe ingewikkeld dat is!

Van nature is een mens geprogrammeerd om risico’s te mijden. We gaan het liefst met een grote boog om een ongemakkelijk gevoel heen. Wat ongemakkelijk voelt kan voor iedereen verschillend zijn, maar er is niemand die het graag opzoekt.

Ik werk vanuit de overtuiging dat het aangaan van het ongemak de meest efficiënte en effectieve route is voor ontwikkeling en de énige route om het maximale uit jezelf of een team te halen. Om deze route te kunnen doorlopen is het gevoel van veiligheid essentieel. Veiligheid creëer ik door zonder oordeel te luisteren, met oprechte aandacht, interesse en nieuwsgierigheid.

Ik zie overal mogelijkheden en kansen. Met mijn enthousiasme en rotsvaste vertrouwen dat altijd alles goed komt weet ik anderen te bewegen om net dat ene stapje extra te zetten. Uit je comfort zone te stappen en het onbekende met vertrouwen tegemoet te gaan.

Mijn werkwijze

Kennismaken
Voorafgaand aan een traject maken we kennis in een vrijblijvend gesprek. We verkennen de coachvraag en de mogelijkheden voor een passend traject. In het geval van teams kan het kan zijn dat nadere verkenning met teamleden erbij gewenst is.
Geen traject verloopt volgens een vaststaand patroon. Duur en frequentie kunnen erg uiteenlopen. Na de verkenning doe ik een voorstel van een op maat gemaakt traject.
Bij elk traject doorloopt, individu of team, grofweg drie fasen.

Superluisteren
De eerste fase begint met luisteren. Een soort superluisteren noem ik dat. We luisteren naar wat er gezegd wordt, maar vooral ook naar wat er niet gezegd wordt. Ik ben alert op interactiepatronen en blokkades. Vanuit mijn nieuwsgierigheid en interesse stel ik vragen om tot de kern te komen. Ik geloof niet in eindeloos praten over, maar juist in de kracht van ervaren. In deze fase leren we elkaar beter kennen en leggen we het fundament voor de rest van het traject.

Experimenteren|
Zodra er voldoende veiligheid en vertrouwen is gaan we door met de experimentele fase. Hierin daag ik uit tot anders kijken en het aangaan van de confrontatie met jezelf en/of de ander. Zo worden grenzen verlegd, patronen doorbroken en nieuwe verbindingen gemaakt.

Implementeren
Wat in de experimentele fase ontstaat heeft handen en voeten nodig. In de implementatiefase ligt de focus op het vertalen van alle opgedane inzichten, ideeën en ervaringen naar de praktijk.

Coaching methoden waar ik mee werk: Oplossingsgericht coachen, Positieve psychologie, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Mindfulness, Loslaatcoaching, Voice Dialogue, Lencioni en Deep Democracy.

Achtergrond en kwalificaties

In 2006 ben ik afgestuurd als vaktherapeut. Daar heb ik o.a. geleerd om buiten de kaders te denken maar ik zag mezelf niet als therapeut aan de slag gaan. Ik wilde de groepsleiding in, dicht bij het haardvuur en als spin in het web. Zo kwam ik bij De Forensische Zorgspecialisten terecht. Daar heb ik 12 jaar lang gewerkt. Eerst in de groepsleiding en later als teamleider. Beide een functie met een overwegend coachend karakter. De heftige dynamiek van deze doelgroep vraagt een intensieve samenwerking met je collega’s. Je wordt op verschillende fronten uitgetest. Zo heb ik veel over mezelf geleerd. Om de groepsleiding te ondersteunen in hun taak en teams in de samenwerking zijn er allerlei vormen van coaching, training en teambuilding beschikbaar. Daar heb ik volop van genoten!

Kwalificaties:

 • Opleiding tot Loslaatcoach™(Loslaatacademy)
 • Specialisatie Teamcoaching (BGL & partners)
 • Coach Foundation (BGL & partners)
 • Vaktherapie Beeldend (Hogeschool Utrecht)

Zie mijn linkedin-profiel voor mijn uitgebreide cv.

Als coach ben ik aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches (NOBCO))