U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

 • naam Lisette van Espen
 • praktijk Colorfulkids Coaching
 • email colorfullkidscoaching@gmail.com
 • telefoonnummer

  06-22528058

 • website https://www.colorfulkidscoaching.nl
 • adres

  -

Lisette van Espen

Soms weet je als ouder even niet zo goed hoe je je kind kunt helpen. Je kind heeft faalangst, heeft last van zijn of haar emoties (zoals boosheid) of piekert heel erg veel. Dan kan kindercoaching net dat steuntje in de rug zijn van je kind. We focussen niet op het probleem, maar het aanleren van nieuwe vaardigheden staat centraal bij kindercoaching!

Doelgroep

Ik coach kinderen tussen de 6-14 jaar.

Specialisme(n)

Faalangst, emotieregulatie, piekeren, zelfvertrouwen, het maken van vrienden, gepest worden. Dit is uiteraard een kleine greep van hulpvragen bij kinderen.

Over mij

Ik ben getrouwd en moeder van twee jongens, waarvan de oudste op de middelbare school zit en mijn jongste zoon op de balletacademie in Den haag. Mijn praktijk Colorfulkids Coaching is in Santpoort-Noord en ik kom bij de cliënten thuis of op school. Naast mijn eigen praktijk werk ik op schillende scholen waar ik kinderen begeleid met een beperking (onder andere autisme en downsyndroom). In mijn vrije tijd fotografeer ik (ook in opdracht) en ben ik vaak te vinden in de natuur. Ik ben een positief persoon die actief in het leven staat!

Mijn werkwijze

Tijdens de sessie ligt niet de focus op het probleem, maar op “wat wil je eigenlijk wel!” met andere woorden de “veranderwens” vanuit hier gaan we op een soort reis. Tijdens deze reis gaan we opzoek naar “kwaliteiten” die kunnen helpen bij de “veranderwens”. Dit doen we met verschillende werkvormen die bij het kind passen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van creatief werken, met spel en muziek. Ik werk onder andere met “Teken je gesprek”, Kids’Skills en “Schatgravers”.

Tijdens de sessie staat veiligheid,vertrouwen, plezier en nieuwe ervaringen op doen centraal. In deze setting zal het kind zijn grootste sprongen kunnen maken naar zijn eigen ”veranderwens” en daar gaat het om.

Ik ben als coach eerlijk, nuchter en oplossingsgericht. What you see is what you get!

Achtergrond en kwalificaties

Ik heb zo’n 14 jaar lang als verpleegkundige gewerkt (Medium care/Intensive care) in verschillende ziekenhuizen. Tevens ben ik werkzaam binnen de FCIC bij de werkgroep “kind op bezoek intensive care”. Als werkgroep ontwikkelen we tools en geven we bijscholing over hoe om te gaan als je een kind gaat begeleiden wat op bezoek komt op een intensive care. Als kindercoach én verpleegkundige kan ik daar een mooie bijdrage leveren.

Sinds 2 jaar heb ik mijn eigen praktijk; Colorfulkids Coaching en sinds 1 jaar werk ik bij de Zorgspecialist als begeleider van kinderen met een beperking.

Kijk op mijn website en naar mijn LinkedIn profiel daar vind je alles terug en nog meer!

Kwalificaties

 • A inservice opleiding
 • Medium care verpleegkundige opleiding Intensive care verpleegkundige
 • BGL Brede Coachopleiding met specialisatie Kindercoach
 • Teken je gesprek cursus