U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Training Vitaliteitscoaching: online + live sessies

Schrijf je in
 • duur5 dagdelen van 3/4 uur
 • kosten€ 625,00
 • diplomaBGL Certificaat
 • erkenningNOBCO (6 PE-punten) NFG (6 PE-punten)
Introductie

Vitaal worden en blijven

Vitaliteit: als je niet uitkijkt, glipt het als zand door je vingers, samen met je gezondheid en je werk- en levenslust. We hebben alles, bereiken veel, maar lijken daarvoor ook een hoge prijs te betalen.

Waarom nemen in onze samenleving verschijnselen als burn-out, depressie, slapeloosheid, diabetes en overgewicht een steeds grotere plaats in? Zijn we ergens onderweg het zicht op onszelf kwijt geraakt? Ja, zo zou je het kunnen zeggen. We besteden zoveel aandacht aan de wereld om ons heen, dat innerlijke signalen, onze eigen alarmbellen, ternauwernood gehoor vinden. Helaas is er niet één eenvoudig antwoord op het complexe vraagstuk van vitaliteitverlies. Vitaliteit is een balans tussen inspanning en ontspanning, controle en loslaten, geven en nemen, lichaam en geest, werk en privé, individu en samenleving.

Je vitaliteit wordt bepaald door een groot aantal verschillende factoren. Vitaliteitverlies kan daarom vele oorzaken hebben; zie daar maar eens uit te komen. Hulp is dus geen overbodige luxe bij dit hypermoderne vraagstuk. Iemand die je helpt te zien waar je staat, welke oorzaken bij jou een rol spelen. Die jou een spiegel voorhoudt en je interventies aanreikt waarmee je een nieuwe koers kunt inslaan om je vitaliteit te herwinnen, te vergroten.

Vitaliteitstraining: mix van online en live bijeenkomsten

In deze interactieve en ervaringsgerichte training onderzoeken we factoren die vitaliteit bepalen én gaan we na hoe ieder persoon zich bewust kan worden van zijn of haar ‘vitaliteitslek’. Het herstellen van vitaliteit benaderen we vanuit de balansgedachte: je werkt vanuit je geest én vanuit je lichaam. Vitaliteit-, of stress gerelateerde klachten noemen we niet voor niets psychosomatisch.

Je krijgt modellen en interventies aangereikt die bewustwording tot stand brengen. Je leert werken met RET en ACT, de psychofysieke werkwijze, lichaamsoefeningen en hoe je iemand stapsgewijs naar een hoger vitaliteitsniveau kunt begeleiden.

Er is gekozen voor een mix van online en live bijeenkomsten, zodat je beide benaderingswijzen kunt ervaren en toepassen in de praktijk van het begeleiden.

Doelgroep

Wil jij leren hoe je mensen zowel live als online kunt begeleiden bij hun zoektocht naar hun vitaliteit? En wil je tegelijkertijd meer sturing geven aan jouw eigen vitaliteit? Dan is deze driedaagse training Vitaliteit iets voor jou!

Aanbevolen literatuur
 • Bakker, B., K. de Jong, Verademing, Schuyt & Co Lucht, 2013. ISBN 9789491729003
 • Bohlmeijer, E. en M. Hulsbergen, Voluit leven, Boom, 2009. ISBN 9789085066866
 • Compernolle, T., Stress, vriend en vijand, Scriptum, 2006. ISBN 9789077432105

Trainingsprogramma
Online bijeenkomst 1: Bewustwording en zelfonderzoek 1

Zonder bewustwording en zelfonderzoek geen vitaliteitsherstel.

Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we de factoren die vitaliteit bepalen en de oorzaken, die aan verlies ten grondslag liggen. Hoe kunnen we de signalen van vitaliteit vermindering herkennen en hoe kunnen we vitaliteit (opnieuw) bestendigen? Hoe blijf je zelf vitaal?

We kijken daarbij naar modellen, onderzoeksresultaten, signalen, belemmerende opvattingen en gedachten over vitaliteit en natuurlijk naar onszelf.

Live bijeenkomst 1 Bewustwording en zelfonderzoek 2 en Mindfulness

Tijdens deze bijeenkomst ga je praktisch aan de slag met interventies die je kunt inzetten in het kader van vitaliteitsbehoud en -herstel:
- Hoe geef ik de regie uit handen,
- Gevoelswaardenspel

Ook kijken we naar de inzetbaarheid van Mindfulness.

Online bijeenkomst 2: Herstel vanuit de geest 1: RET

Onze geest is één helft van het tweespan dat ons naar vitaliteitsherstel leidt. Wat wij denken bepaalt in belangrijk mate hoe wij ons voelen. We krijgen inzicht in de verbinding tussen denken, voelen en gedrag.

Tijdens deze bijeenkomst staan inzichten en werkwijzen uit de Rationeel- Emotieve Therapie centraal.
Met behulp van RET krijgen we inzicht in hoe we negatieve, irreële gedachtes anders kunnen interpreteren, waardoor we een objectievere kijk op onze eigen gevoelens en waarnemingen krijgen. Hierdoor kunnen negatieve gevoelens verdwijnen en zal het gedrag veranderen.

Online bijeenkomst 3: Herstel vanuit de geest 2 ACT en coachingstraject herstel vitaliteit

Deze bijeenkomst maak je kennis met de principes en uitgangspunten uit de Acceptance and Commitment Therapy. Bovendien bekijken we welke vorm een coachingstraject om vitaliteit te herstellen kan aannemen.

ACT leert ons ons te richten op zaken die we op directe wijze kunnen beïnvloeden, zoals ons eigen gedrag in plaats van dat we controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten. ACT gaat ervan uit dat menselijk leed onvermijdelijk is in het leven, maar dat mensen hun relatie tot pijn kunnen veranderen en vervolgens een prima leven te leiden.

Live bijeenkomst 2: Lichaamswerk en levenstijl

Ons lichaam is de andere helft van het tweespan dat ons leidt naar vitaliteitsherstel. Bovendien biedt lichaamsbewustzijn ons de mogelijkheid om stresssignalen vroegtijdig te herkennen. Aandachtspunten:
- levensstijl: eten, bewegen, slapen
- fysieke ontspanning en ademhaling
- psychofysieke werkwijze

Praktische Informatie
 • Duur:

  3 online bijeenkomsten van 3 uur
  2 live bijeenkomsten van 4 uur

 • Lestijd:

  online: 13.00-16.00 uur
  live: 13.00-17.00 uur

 • Leslocatie:
 • Prijs:

  € 625,00

 • Trainer(s):

  Yolanda de Jager

 • Erkenning:

  NOBCO (6 PE-punten) NFG (6 PE-punten)

 • Bijzonderheden:

  Aan de 3-daagse training Vitaliteitscoaching zijn 6 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie treft u aan op nobco.nl.

BGL is vrijgesteld van BTW

Programma op maat

U kunt onze trainingen ook op maat volgen. De maatwerktrainingen worden exclusief toegespitst op uw organisatie of werksituatie.

Lees verder

Desgewenst kunnen wij deze training in-company aanbieden voor een groep van maximaal 12 deelnemers. Dat kan bij u op de locatie, maar ook bij BGL in Hoofddorp en Driebergen.

Behalve de eerder beschreven trainingsdagen, kunnen we ook andere thema’s in het programma verwerken. In een intakegesprek brengen wij uw vraagstukken, doelen en wensen in kaart en vertalen dat naar een op uw situatie toegesneden programma. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van vitaliteitscoaching en teamcoaching.

Kostenplaatje

De kosten voor een op uw situatie toegesneden 3-daagse trainingsprogramma bij u op de locatie bedragen € 2.000,- per dag, (maximaal 12 deelnemers.) Dit bedrag is exclusief de reiskosten van de trainer (€ 0,30 p/km) naar de door u gewenste locatie.

Indien u de training bij BGL op de locatie wilt laten plaatsvinden, worden kosten voor de huur van de ruimte en dagarrangementen doorberekend.

Huur trainingszaal plus oefenruimtes bij BGL: € 150,00 per dag.
Kosten dagarrangement € 20,00 per persoon per dag.

Alle professionaliseringstrajecten zijn vrij van BTW.

Gerelateerde onderwerpen:
 • Weerbaarheid, omgaan met moeilijk situaties
 • Veerkracht, omgaan met verandering
 • Omgaan met je emoties
 • In je kracht staan

Lesoverzicht

 • Groepnummer:
  8610
 • Locatie:
  Hoofddorp/Online
 • Startdatum:
  maandag 14 september 2020
 • Lestijd:
  13.00-16.00 uur/17.00 uur
 • Lesdagen:

  Maandag 14 september 2020 online bijeenkomst 1
  Maandag 21 september 2020 live bijeenkomst 1
  Maandag 28 september 2020 online bijeenkomst 2
  Maandag 05 oktober 2020 online bijeenkomst 3
  Maandag 26 oktober 2020 live bijeenkomst 2

Alle data wijzigingen voorbehouden. Start onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.

Schrijf je online in

Heeft u een vraag? Bekijk onze Veelgestelde Vragen pagina. Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven, kunt u contact met ons opnemen via info@bgl.nl of via 023-555 67 55.