U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Training Vitaliteitscoaching

Schrijf je in
 • duur3 dagen
 • kosten€ 750,-
 • diplomaBGL Certificaat
 • erkenningNOBCO (6 PE-punten) NFG (6 PE-punten)
Introductie

Vitaal worden en blijven

Vitaliteit: als je niet uitkijkt, glipt het als zand door je vingers, samen met je gezondheid en je werk- en levenslust. We hebben alles, bereiken veel, maar lijken daarvoor ook een hoge prijs te betalen.

Waarom nemen in onze samenleving verschijnselen als burn-out, depressie, slapeloosheid, diabetes en overgewicht een steeds grotere plaats in? Zijn we ergens onderweg het zicht op onszelf kwijt geraakt? Ja, zo zou je het kunnen zeggen. We besteden zoveel aandacht aan de wereld om ons heen, dat innerlijke signalen, onze eigen alarmbellen, ternauwernood gehoor vinden. Helaas is er niet één eenvoudig antwoord op het complexe vraagstuk van vitaliteitverlies. Vitaliteit is een balans tussen inspanning en ontspanning, controle en loslaten, geven en nemen, lichaam en geest, werk en privé, individu en samenleving.

Je vitaliteit wordt bepaald door een groot aantal verschillende factoren. Vitaliteitverlies kan daarom vele oorzaken hebben; zie daar maar eens uit te komen. Hulp is dus geen overbodige luxe bij dit hypermoderne vraagstuk. Iemand die je helpt te zien waar je staat, welke oorzaken bij jou een rol spelen. Die jou een spiegel voorhoudt en je interventies aanreikt waarmee je een nieuwe koers kunt inslaan om je vitaliteit te herwinnen, te vergroten.

In deze training gaan we op zoek naar de factoren die vitaliteit bepalen én hoe ieder persoon zich bewust kan worden van zijn of haar ‘vitaliteitslek’. Het herstellen van vitaliteit benaderen we vanuit de balansgedachte: je werkt vanuit je geest én vanuit je lichaam. Vitaliteit-, of stress gerelateerde klachten noemen we niet voor niets psychosomatisch.

Je krijgt modellen en interventies aangereikt die de bewustwording tot stand brengen, zoals de vitaliteitscirkel en het gevoelswaardenspel. Je leert werken met RET en ACT, de psychofysieke werkwijze, lichaamsoefeningen en hoe je iemand stapsgewijs naar een hoger vitaliteitsniveau kunt begeleiden.

Doelgroep
Wil jij leren hoe je mensen kunt begeleiden bij hun zoektocht naar hun vitaliteit? En wil je wellicht ook meer zicht krijgen op jouw eigen vitaliteit? Dan is deze driedaagse training Vitaliteit iets voor jou!

Hoeveel stress ervaar jij?

Trainingsprogramma
Lesdag 1: Bewustwording en zelfonderzoek

Zonder bewustwording en zelfonderzoek geen vitaliteitsherstel.

Inhoud: we gaan op zoek naar de factoren die vitaliteit bepalen, en de oorzaken, die aan verlies ten grondslag liggen. We kijken daarbij naar modellen, onderzoeksresultaten en naar onszelf.

Interventies: o.a. Hoe geef ik de regie uit handen, Gevoelswaardenspel, gebruik logboek

Verplichte literatuur: Compernolle, T. Stress vriend en vijand. De aanpak van stress, thuis en op het werk.

Lesdag 2: Herstel vanuit de geest

Inhoud: onze geest is één helft van het tweespan dat ons naar vitaliteitsherstel leidt. Wat wij denken bepaalt in belangrijk mate hoe wij ons voelen. We krijgen inzicht in de verbinding tussen denken, voelen en gedrag.

Interventies: Oefeningen uit RET, Mindfulness en ACT

Aanbevolen literatuur: Bohlmeijer, E. & Hulsbergen, M . Voluit leven Hulpboek (EAN 9789085066866)

Lesdag 3: Herstel vanuit het lichaam en stappenplan vitaliteitsherstel

Inhoud: Ons lichaam is de andere helft van het tweespan dat ons leidt naar vitaliteitsherstel. Bovendien biedt lichaamsbewustzijn ons de mogelijkheid om stresssignalen vroegtijdig te herkennen. We kijken naar levensstijl (eten, bewegen, slapen), fysieke ontspanning en de psychofysieke werkwijze. We sluiten af met een stappenplan vitaliteitsherstel.

Interventies: Fysieke ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, oefening psychofysieke werkwijze, computerprogramma Hartcoherentie.

Verplichte literatuur: Jong, Koen de en Bram Bakker. Verademing (2013)

Studiebelasting

Totaal 27 uur = 3 lesdagen (18 contacturen) en 9 uur zelfstudie ( literatuur, websites en/of handouts, tussentijdse huiswerkopdrachten.)

Aan het eind van de laatste lesdag ontvangt u een certificaat.

Praktische Informatie
 • Duur:

  3 dagen

 • Lestijd:

  13.00-20.00 uur (rijd filevrij!)

 • Leslocatie:
 • Prijs:

  € 750,- inclusief dagarrangement

 • Trainer(s):

  Yolanda de Jager

 • Erkenning:

  NOBCO (6 PE-punten) NFG (6 PE-punten)

 • Bijzonderheden:

  Aan de 3-daagse training Vitaliteitscoaching zijn 6 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie treft u aan op nobco.nl.

BGL is vrijgesteld van BTW

Programma op maat

U kunt onze trainingen ook op maat volgen. De maatwerktrainingen worden exclusief toegespitst op uw organisatie of werksituatie.

Lees verder

Desgewenst kunnen wij deze training in-company aanbieden voor een groep van maximaal 12 deelnemers. Dat kan bij u op de locatie, maar ook bij BGL in Hoofddorp en Driebergen.

Behalve de eerder beschreven trainingsdagen, kunnen we ook andere thema’s in het programma verwerken. In een intakegesprek brengen wij uw vraagstukken, doelen en wensen in kaart en vertalen dat naar een op uw situatie toegesneden programma. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van vitaliteitscoaching en teamcoaching.

Kostenplaatje

De kosten voor een op uw situatie toegesneden 3-daagse trainingsprogramma bij u op de locatie bedragen € 2.000,- per dag, (maximaal 12 deelnemers.) Dit bedrag is exclusief de reiskosten van de trainer (€ 0,30 p/km) naar de door u gewenste locatie.

Indien u de training bij BGL op de locatie wilt laten plaatsvinden, worden kosten voor de huur van de ruimte en dagarrangementen doorberekend.

Huur trainingszaal plus oefenruimtes bij BGL: € 150,00 per dag.
Kosten dagarrangement € 20,00 per persoon per dag.

Alle professionaliseringstrajecten zijn vrij van BTW.

Gerelateerde onderwerpen:
 • Weerbaarheid, omgaan met moeilijk situaties
 • Veerkracht, omgaan met verandering
 • Omgaan met je emoties
 • In je kracht staan

Lesoverzicht

 • Groepnummer:
  8610
 • Locatie:
  Hoofddorp
 • Startdatum:
  maandag 21 september 2020
 • Lestijd:
  13.00-20.00 uur (rijd filevrij!)
 • Lesdagen:

  Maandag 21 september 2020
  Maandag 05 oktober 2020
  Maandag 19 oktober 2020

Alle data wijzigingen voorbehouden. Start onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.

Schrijf je online in

Heeft u een vraag? Bekijk onze Veelgestelde Vragen pagina. Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven, kunt u contact met ons opnemen via info@bgl.nl of via 023-555 67 55.