U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Training Lichaamsgerichte interventies

Schrijf je in Open Dagen
 • duur2 dagdelen
 • kosten€ 1.000,-
 • diplomaCertificaat
 • erkenningNFG
Introductie

Lichaamsgericht werken: wat je fysiek traint, train je ook mentaal

De training Lichaamsgerichte interventies biedt u de unieke mogelijkheid om op interactieve wijze te leren hoe u fysieke interventies kunt inzetten in uw coaching, therapie of trainingen. Niet alleen in live sessies, maar ook online.

We bieden de training als een online en fysieke variant aan. Sinds de coronacrisis is het online werken een nieuwe realiteit geworden. Weliswaar uit nood geboren, maar zoals dat vaak gaat met het bewandelen van ongebaande paden, blijkt het werken op afstand ook verrassend veel mogelijkheden te bieden. En het bijzondere is dat ook lichaamswerk prima online ingezet kan worden om cliënten en cursisten te ondersteunen bij realiseren van hun doelen.

De training omvat twee dagdelen en is vooral praktisch en ervaringsgericht ingericht. Aan de hand van eigen casuïstiek leert u welke lichaamsinterventies u kunt inzetten om cliënten of cursisten te ondersteunen bij het bereiken van hun ervaringsdoelen. Het zelf ervaren van de impact van fysieke oefeningen vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt.

“Wat een fijne workshop over lichaamsgerichte interventies. Door de manier waarop Yolanda het geeft is het heel gemakkelijk en ook direct toepasbaar in de praktijk. Naast het doen van oefeningen en het zelf te ervaren tijdens de training, werd ook steeds de link gelegd met wanneer je het zou kunnen inzetten en met welk doel je dit zou doen. Ik heb Yolanda ervaren als een warme persoonlijkheid vol enthousiasme en als een zeer kundige trainer.“ 

Louisa van der Zwet

De training wordt verzorgd door Yolanda de Jager.
Zij is als trainer/ontwikkelaar verbonden aan de Coach/Counselor opleiding, de Therapeutische verdieping Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapie en Integratieve Psychotherapie en de Training Vitaliteitscoaching van BGL & partners.
Yolanda studeerde Internationale betrekkingen en is gecertificeerd trainer. Als geautoriseerd leraar Tai Chi heeft zij een eigen Tai Chi school in Arnhem. Zij verzorgt haar trainingen zowel fysiek op locatie, als ook online. Haar trainingen zijn gericht op leren door ervaren in je lichaam en lichaamsgerelateerde onderwerpen als stress(preventie), vitaliteit, weerbaarheid en emoties. Deze trainingen geeft zij ook op maat voor bedrijven.

“Yolanda leert je om vanuit ervaringsdoelen bewust te kiezen voor een lichaamsgerichte oefening van een bepaalde soort. In de workshop doe en ervaar je zelf ook de oefeningen. Daarnaast is er ruimte om eigen casuïstiek in te brengen, zodat je meteen kan oefenen met elkaar welke interventie met welk doel je in zou kunnen zetten. Een leuke, concrete en waardevolle online workshop met een bevlogen en deskundige trainster en een fijne open sfeer. Veel inspiratie opgedaan om weer eigen speelse oefeningen mee te ontwikkelen.”

Wendy Kock

BGL-lidmaatschap

Volg deze training als lid van BGL en bespaar op de kosten. Want met het BGL-lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle opleidingen en trainingen voor een vaste prijs per jaar. Wil je deze training volgen? Meld je eerst aan als BGL-lid en daarna voor deze training om direct gebruik te maken van het voordeel.

Lees hier meer over het BGL-lidmaatschap of mail naar info@bgl.nl voor meer informatie.

Trainingsprogramma
Dagdeel 1: Bouwstenen voor lichaamswerk

Aan de hand van zelf ingebrachte casuïstiek leert u welke lichaamsinterventies u kunt inzetten bij verschillende (hulp)vragen en ervaringsdoelen. Door eerst zelf de impact van verschillende fysieke oefeningen te ervaren, leert u uw eigen lichaam als bron van kennis te gebruiken. Daarbij wordt gewerkt met verschillende bouwstenen als ademhaling, houding, gronden, aandacht, flow etc.

Tegelijkertijd is er aandacht voor het subjectieve aspect van ervaringen: oefeningen kunnen bij een ander anders uitpakken dan van tevoren bedacht. Open, aandachtig en flexibel omgaan met hetgeen de cliënt/cursist ervaart (of niet ervaart) maakt het lichaamswerk interessanter en effectiever. Belangrijk is dat u iedere ervaring kunt vertalen naar de hulpvraag, het doel van de bijeenkomst en de dagelijkse praktijk van mensen.

Het lichaamswerk van Wilhelm Reich en de Chinese belevingskunst Tai Chi vormen de grondslag voor de gebruikte interventies.

Dagdeel 2: Werken met beelden/energieën

Werken met beelden is een effectieve manier om de geest te verenigen met het lichaam. De gebruikte beelden (elementen als hout, water, vuur etc.) staan voor energieën. Ze duiden hoe u dingen doet en tezamen vormen ze uw gedragspalet. De ontwikkelde gewoontepatronen kunnen vernauwend werken. Tijdens de training leert u hoe u uw gedragspalet kunt verbreden door energieën te versterken of toe te voegen. Opnieuw wordt geoefend met casuïstiek, nu ook met behulp van beelden.

Speciaal voor deelnemers die werken met kinderen en jongeren, kan ook het beeld van Rots en Water, een bestaand programma dat gebruik maakt van martial arts, worden toegelicht en ingezet.

Praktische Informatie
 • Duur:

  2 dagdelen

 • Lestijd:

  10.00-13.00 uur

 • Leslocatie:

  Blended Learning: e-learning en klassikaal onderwijs
  Leslocatie: Soesterberg

 • Prijs:

  € 1.000,-

 • Trainer(s):

  Yolanda de Jager

 • Erkenning:

  BGL certificaat
  NFG 2 PE-punten

 • Bijzonderheden:

  Blended Learning: e-learning en klassikaal onderwijs

BGL is vrijgesteld van BTW

Lesoverzicht

Toelichting

 • Een overzicht van de verschillende startdata en leslocaties staat aan de linkerkant van de pagina weergegeven.
 • Voor de uitgebreidere planning kunt u de gewenste startdatum aanklikken, te vinden onder het kopje planning.
Bekijk de lessen, tijden & locaties

Alle data wijzigingen voorbehouden. Start onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.

Schrijf je online in

Heeft u een vraag? Bekijk onze Veelgestelde Vragen pagina. Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven, kunt u contact met ons opnemen via info@bgl.nl of via 023-555 67 55.