U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Training Leiderschapscoaching

Schrijf je in
 • duur3 dagen
 • kosten€ 750,-
 • diplomaBGL Certificaat
Introductie

Leiderschap, een veel gebruikte term in de politiek en in organisaties. Ontwikkelingen, structuurveranderingen, cultuurtrajecten: bijna elke organisatie ziet zich hiermee geconfronteerd. Fusieperikelen, afslankingen, strategische herpositionering, allemaal bewegingen die ingezet worden om in het steeds veranderende speelveld van de globaliserende markt een plaats te behouden. Als gevolg van deze ontwikkelingen worden medewerkers vaak onzeker of raken geblokkeerd. Ze verliezen niet alleen het overzicht, maar ook hun drive en hun focus. En als niemand ingrijpt, ontstaat er chaos.

Moderne leiders zien zich geplaatst voor steeds complexere organisatievraagstukken. Oude handelingspatronen passen niet meer. Er moeten nieuwe wegen gevonden worden om deze vraagstukken te kunnen oplossen. Dat vereist specifieke kwaliteiten van een leider. Kwaliteiten die niet zozeer samenhangen met vaardigheden en technieken, maar meer met de persoon van de leider zelf. Gebleken is dat de beste katalysatoren voor verandering die leiders zijn, die ontdekt hebben dat ze eerst zelf moeten veranderen om de organisatie te kunnen veranderen. Transformatie van de organisatie begint dus bij de leider zelf.

Vaak worden problemen toegeschreven aan een ‘gebrek aan leiderschap’; het is blijkbaar een belangrijke kwaliteit. Maar wat is het dan precies? Wat is het verschil tussen een manager en een leider? En kun je leiderschap ook leren? Deze en andere vragen komen aan bod in de training Leiderschapsontwikkeling. We gaan aan de hand van een aantal relevante theorieën op zoek naar wat de kern van leiderschap is. Hierin geven we op praktische wijze invulling door veel met elkaar te oefenen. Ontwikkel je eigen authentieke leiderschap en/of help anderen dit te ontwikkelen.

Deelname
Via info@bgl.nl kunt u ons laten weten, dat u interesse heeft in deelname.
Wij plaatsen u dan op een wachtlijst. Bij voldoende animo (minimaal 8 cursisten) plannen we in overleg 3 lesdagen in.
Onze pijlen zijn nu gericht op een start in het najaar 2018, locatie Hoofddorp.

Trainingsprogramma
Lesdag 1: Wat is leiderschap?

We onderzoeken met elkaar de betekenis van leiderschap en bekijken het systeem van de organisatie vanuit verschillende perspectieven.

Lesdag 2: Bezielend leiderschap

Om bezielend en succesvol leiding te kunnen geven is het van belang dat je flexibel met verandering kunt omgaan. Vragen die hierbij aan de orde komen: ben je een manager of een leider en welke rollen passen het meest bij jouw leiderschapsstijl of die van je coachee.

Lesdag 3: Authentiek leiderschap

Hoe word je een authentiek leider? In deze les werk je als coach aan de ontwikkeling van positionering vanuit je ego naar authentiek gedrag en het formuleren van je missie met betrekking tot leiderschap. Wat heb je nodig om van normen naar waarden te komen?

Studiebelasting

Totaal 24 uur = 3 lesdagen (18 contacturen) en 6 uur zelfstudie ( literatuur, websites en/of handouts, tussentijdse huiswerkopdrachten.)

Aan het eind van de laatste lesdag ontvangt u een certificaat.

Sterk aanbevolen literatuur

Boek: Quinn, robbert E., De brug bouwen terwijl je erover loopt, een gids voor leidinggeven bij verandering, Den Haag: Academic Service (2004). ISBN 90 5261484 9.

Boek: Anne de Graaf & Klaas Kunst, Einstein en de kunst van het zeilen. Praktijkboek over leiderschap en communicatie, uitgeverij SWP (2008) ISBN 978 90 8850 207 1.

Boek: Blekkingh, Bas W., Authentiek leiderschap, Den Haag: SDU Uitgevers bv (2005). ISBN: 9052614938

Praktische Informatie
 • Duur:

  3 dagen

 • Lestijd:

  10.00-17.00 uur

 • Prijs:

  € 750,- inclusief dagarrangement

 • Trainer(s):

  Jantine Maaskant

 • Bijzonderheden:

  U kunt u aanmelden voor onze wachtlijst via info@bgl.nl. Start op basis van voldoende geïnteresseerden.

BGL is vrijgesteld van BTW

Programma op maat

U kunt onze trainingen ook op maat volgen. De maatwerktrainingen worden exclusief toegespitst op uw organisatie of werksituatie.

Lees verder

Desgewenst kunnen wij deze training ook in-company aanbieden voor een groep van maximaal 12 deelnemers. Dat kan bij u op de locatie, maar ook bij BGL in Hoofddorp en Driebergen.

Behalve de eerder beschreven trainingsdagen, kunnen we ook andere thema’s in het programma verwerken. In een intakegesprek brengen wij uw vraagstukken, doelen en wensen in kaart en vertalen dat naar een op uw situatie toegesneden programma. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van leiderschapscoaching en teamcoaching.

Kostenplaatje

De kosten voor een op uw situatie toegesneden 3-daagse trainingsprogramma bij u op de locatie bedragen € 2.000,- per dag, (maximaal 12 deelnemers.) Dit bedrag is exclusief de reiskosten van de trainer (€ 0,30 p/km) naar de door u gewenste locatie.

Indien u de training bij BGL op de locatie wilt laten plaatsvinden, worden kosten voor de huur van de ruimte en dagarrangementen doorberekend.

Huur trainingszaal plus oefenruimtes bij BGL: € 150,00 per dag.
Kosten dagarrangement € 20,00 per persoon per dag.
Alle professionaliseringstrajecten zijn vrij van BTW.

Lesoverzicht

Geen agenda items gevonden.

Alle data wijzigingen voorbehouden. Start onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.

Schrijf je online in

Heeft u een vraag? Bekijk onze Veelgestelde Vragen pagina. Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven, kunt u contact met ons opnemen via info@bgl.nl of via 023-555 67 55.