U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Masterclasses NLP Meesterwerk

Schrijf je in
 • duur2 dagen per masterclass
 • kosten500,- per masterclass
 • diplomaCertificaat
Introductie

NLP: 3 Meesters – 3 Schatkisten

Wat de grondleggers van NLP (nog meer) voor je in petto hebben.

De gepresenteerde masterclasses zijn bestemd voor iedereen die benieuwd is naar het gedachtegoed van de grondleggers van NLP en de specifieke wijze waarop elk van hen dat in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

Heb je reeds een training/opleiding gevolgd of heb je nader kennis gemaakt met NLP via het grote aanbod aan boeken dat inmiddels is verschenen, dan heb je gehoord over tenminste twee grondleggers: John Grinder en Richard Bandler. Over hun zoektocht naar het herhaalbaar maken van succesvolle acties. Over de ontdekkingen van ‘het verschil dat het verschil maakt’. En over de bezoeken die ze brachten aan bijzondere mensen als Milton Erickson en Virginia Satir. Wat velen niet weten is dat de derde grondlegger, Frank Pucelik, praktisch 40 jaar lang in de vergetelheid heeft geleefd.

Samen hebben zij aan de basis gestaan van de ontwikkeling van een gedachteleer en een bijbehorend werkmodel dat mensen concrete handvatten biedt om communicatief meesterschap en innerlijk zelfbestuur te verwerven. Elk van hen is vervolgens op geheel eigen wijze aan de slag gegaan met het verder uitbouwen en verdiepen van dit unieke model.

Wil je de unieke werkwijze ervaren van elk van deze grootmeesters, dan is het volgen van deze masterclasses een absolute aanrader. Angélique de Graaff volgde bij elk van deze grondleggers intensieve trainingen en onderhoudt nog steeds nauwe contacten met hen. Bevlogen en bekwaam als zij is, weet zij als geen ander de essentie van iedere benaderingswijze over te brengen.

Video’s van interviews door Angélique de Graaff:

Lees hier de columns van Angélique de Graaff over de grootmeesters
gepubliceerd in Inzicht het tijdschrift van de Vereniging van NLP.

Column Drie meesters 1: Richard Bandler
Column Drie meesters 2: John Grinder
Column Drie meesters 3: Frank Pucelik
Column oom Eugène en John Grinder

 

Trainingsprogramma
Masterclass NLP New Code - werken met John Grinder

John Grinder was begin jaren 70 de hippe professor Linguïstiek aan de Universiteit van Californië in Santa Cruz. Samen met de twee Richard Bandler en Frank Pucelik ontwikkelde en bracht hij in kaart wat ze later NLP zouden noemen. De afgelopen 35 jaar heeft Grinder de ‘flaws’ in NLP willen herstellen met NLP New Code. ‘Flaws’ als ‘context imposition’ ofte wel op inhoudsniveau problemen willen oplossen.

Hij bedacht een bijzondere aanpak, waarbij hij met cross-over spellen de beide hersenhelften in een mens laat verwarren. De opbrengst van deze aanpak is een ‘high performance-state’. Een mentale staat waarin het gemakkelijk is om te leren. Ook kan men een ‘know-nothing’-staat genereren zodat je vrij van alle zorgelijke gedachtes je probleem kunt aanpakken.

De 2-daagse New Code is een speelse workshop waarbij je de klassieke NLP (Classic Code) deels verlaat om een bijzonder pad in te slaan.

Masterclass Spelen met het onbewuste - werken met Richard Bandler

Richard Bandler was een fantastische ‘copy-cat’. Hij wist - zonder enige voorkennis van psychologie of psychiatrie - mensen succesvol te behandelen. Dat deed hij door de beroemde Gestalt-therapeut Fritz Perls (die hij op talloze video-tapes had bestudeerd) na te doen.

Zijn autodidactische manier van leren, klinkt door in zijn NLP-aanpak. Daarin gaat het om inductief (onbewust) leren. Deelnemers zullen ervaren dat je niets bewust hoeft te verwerken: het onbewuste weet het allemaal al.

In deze 2-daagse hebben de submodaliteiten (fobiemodel/trauma-aanpak/swish) een plek alsook de ‘rapid inductions’, de snelle inducties die in een paar tellen tot een diepe trance (kunnen) leiden.

Masterclass Meta: de 'onverdunde' NLP - werken met Frank Pucelik

Frank Pucelik vertrok al gauw na zijn intensieve samenwerking met Grinder en Bandler naar de Oekraïne, waar hij nog altijd woont. Omdat zijn vertrek plaatsvond voordat Bandler en Grinder ‘de markt op gingen’ met hun succesvolle format, is de NLP van Pucelik de waardevolle ‘pure en onvervuilde’ NLP uit de begindagen.

NLP heette toen ‘Meta’. Deze meta-schatkist bevat dus oorspronkelijke zaken als ‘9 grond-overtuigingen’ (waar later de NLP-aannames uit voortkwamen), de kennis over de zintuigverbindingen met het metamodel en de directe link met Virginia Satirs ‘Categorieën).

Feitelijk is de Pucelik-2-daagse een kennismaking met de absolute beginselen van NLP, zodat je NLP daarna veel beter begrijpt en kunt toepassen. Maar het is ook een inwijding in de diepste geheimen van NLP.

Ook te volgen als summer course in Venetië

Praktische Informatie
 • Startdata:
 • Lesdagen:
 • Duur:

  2 dagen per masterclass
  De summer course in Venetië omvat 6 aaneengesloten dagen met op diverse momenten ruimte om de stad te verkennen.

 • Lestijd:

  10.00-17.00 uur

 • Leslocatie:

  Hoofddorp, Doorn en summer courses in Venetie

 • Prijs:

  € 500,- per masterclass.
  U ontvang € 100,- korting op het totaalbedrag als u zich voor alle drie de masterclasses tegelijk inschrijft.

 • Trainer(s):

  Angélique de Graaff

BGL is vrijgesteld van BTW

Schrijf je online in

Heeft u een vraag? Bekijk onze Veelgestelde Vragen pagina. Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven, kunt u contact met ons opnemen via info@bgl.nl of via 023-555 67 55.