U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Ruud Hooiveld
  • email ruud@hooiveldpartners.nl
  • website www.hooiveldpartners.nl
  • social media -

Ruud Hooiveld

Bij BGL & partners participeer ik als trainer, mentor en examinator binnen de opleiding tot Coach en Ouderencoach. Daarnaast ben ik als als trainer en supervisor werkzaam in de Brede coachopleiding.

Tijdens mijn jarenlange ervaring als manager en interim-manager van grote keukens binnen de verpleeghuiszorg, merkte ik dat mijn interesse steeds meer verschoof van het operationele management naar het managen en begeleiden van mensen. Tijdens gesprekken met (vaak oudere) cliënten kreeg ik steeds meer inzicht in hun belevingswereld en hoe zij hun leven zin konden geven binnen de veranderende context.

Na de gezondheidszorg ben ik gaan werken in het voortgezet onderwijs als docent en later als manager stagebureau van een ROC.

Omdat ik merkte dat mijn behoefte aan verdieping in “wat mensen beweegt” hierbij niet voldoende werd vervuld, besloot ik de Trainers- en Coachopleidingen bij BGL te gaan volgen, om me daarna als zelfstandig trainer en coach te vestigen.

Als verdieping heb ik me bij BGL gespecialiseerd in Vitaliteitscoaching en Leiderschapsontwikkeling.

Daarna heb ik de specialisatie “Toekomst in beeld” gevolgd, waarin het werken met visuals en dromen centraal staat, zodat cliënten een beter beeld te kunnen vormen hoe zij hun toekomst vorm kunnen geven.

Als mede-eigenaar van Hooiveld & Partners richt mijn werk zich op het coachen van mensen met levensvraagstukken zoals o.a ; hoe behoudt ik mijn vitaliteit en hoe kan ik mijn leven zin geven binnen een veranderende context. Deze vraagstukken leven in toenemende mate bij de ouder wordende werknemer en gepensioneerden.

Daarnaast houd ik me bezig met het coachen van mensen met Perfectionisme, Stress en Burn-out.

Op projectbasis werk ik freelance voor diverse organisaties. Zo geef ik b.v. trainingen ”omgaan met agressie” bij het Erasmus Medisch Centrum en ben ”Trajectbegeleider sportief coachen” bij NOC*NSF.

Favoriete spreuk: Echte verandering begint bij jezelf….