U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Pieternel van der Leeuw
  • email pieternelvanderleeuw@gmail.com
  • website -
  • social media -

Pieternel van der Leeuw

Momenteel ben ik verbonden bij BGL als intervisor bij de Kinder- en Jeugdtherapieopleiding.

Binnen de begeleiding van studenten zoek ik naar de parels die in ieder van ons zitten.

Ik werk graag met de kansen die er zijn door bereidheid en openheid te creëren naar de verandering binnen jezelf.
Ik ben tijdens het werk vanuit een totale “lijf-brein-zijn” bezig om te vinden wat ieder individu nodig heeft om zijn/haar groei/leerproces te bevorderen.

Zowel als therapeut en supervisor gebruik ik verschillende dramawerkvormen integrerend om onderzoekend bezig te het werk.

Ik heb een werk achtergrond en opleiding in therapeutisch werken.

Als opleiding heb ik Sociale Academie richting jeugdhulpverlening gedaan. Vervolgens het IVABO therapeutisch werken met jeugd en gezin. Daarnaast heb ik de academie voor expressie door woord en gebaar, richting therapie gevolgd. Ik heb bij de relatiestudio van Nand Cuvelier de psychodrama opleiding gevolgd en ik heb de opleiding voor voicedrama bij Lex Mulder gedaan. Tot slot heb ik de coach&trainersopleiding JJacademie afgerond. Ook heb ik diverse trainingen gevolgd op het gebied van theater, therapie gestalt, e.d.

Ik heb jarenlange werkervaring bij jeugdhulpverlening instellingen o.a. PI in Nijmegen en SPIRIT te Amsterdam. Bij GGZ Altrecht afdeling deeltijd ben ik werkzaam geweest als psychodramatherapeut. Ik heb als docent drama gewerkt zowel in het MBO als in het HBO, en bij de Universiteit voor Humanistiek. Ik heb ook als supervisor gewerkt bij MBO en HBO opleiding ( o.a. een opleiding voor management in de ziekenverzorging).