U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Nelly ter Voert
  • email nelly@talentwoman.nl
  • website -
  • social media -

Nelly ter Voert

Wie ik ben
Ik ben Nelly ter Voert. Als oudste dochter groeide ik op in een heel klein dorpje in de Peel. Dicht bij familie en dicht bij de natuur. Twee thema’s die nog steeds als rode draad door mijn leven lopen.

Na mijn schoolloopbaan ben ik in de geestelijke gezondheidszorg gaan werken. Al snel werd het grote verschil me duidelijk tussen de manier waarop zorg vorm kreeg en mijn eigen ideeën hierover. Sinds 1998 werk ik als zelfstandig gevestigd therapeut met zowel volwassenen als kinderen. De laatste jaren geef ik tevens les waarbij ik kennis van diverse aspecten van het zowel het therapeutschap als opvoedondersteuning overdraag.

Een aantal eigenschappen die me typeren zijn: enthousiasme en creativiteit, eigenzinnigheid en doelgerichtheid, zorgvuldigheid en resultaatgericht, analytisch en kritisch. Dit alles gecombineerd met een gezonde dosis humor.

Mijn werkwijze
Mijn werkwijze is gebaseerd op de overtuiging dat ieder probleem ook de oplossing in zich draagt. Het vasthouden aan een bepaalde kijk op het probleem of de situatie maakt dat mensen moeilijk tot een oplossing komen. Door samen ook naar de andere kanten van het probleem of situatie te kijken komen er nieuwe inzichten en nieuwe oplossingen. Verder ga ik er vanuit dat problemen nooit altijd aanwezig zijn, ze doen zich voor binnen een bepaalde context / situatie en in interactie met (bepaalde) mensen.

Het kan zijn dat we letterlijk met beelden gaan werken (door middel van tekeningen of collages) of dat we met innerlijke beelden aan de slag gaan.

Mijn manier van werken is gevormd door de verschillende opleidingen die ik gedaan heb zoals; creatieve therapie, orthopedagogiek, (familie)opstellingen innerchildtherapie en het oplossingsgericht werken.

Mijn manier van werken is procesgericht Ik ben hierbij gericht ben op de ontwikkeling van de cliënt, zonder diens verantwoordelijkheid over te nemen.
Gelijkwaardigheid en respect zijn voor mij vanzelfsprekend.

Mijn kijk op leertherapie
Het werken met mensen en zeker het werken met kinderen of hun ouders maakt dat je (opnieuw) eigen patronen gespiegeld krijgt. Om open naar je cliënt te kunnen kijken is het niet alleen van belang dat je je er bewust van bent wanneer dit gebeurt, maar ook dat je je eigen oude pijn die hier aan vast zit opruimt.

Tijdens leertherapie kunnen patronen duidelijk worden en oude pijn opgeruimd worden of een plaats krijgen. Indien gewenst, geef ik inzicht in mijn manier van therapie geven (bijvoorbeeld waarom in bij jou op een bepaald moment nou juist die interventie inzet).