U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Marjolijn van Eijk
  • email marjolijn@vrijeoogst.nl
  • website www.vrijeoogst.nl
  • social media -

Marjolijn van Eijk

Ik ben moeder, partner, ondernemer, levensgenieter, NLP trainer en coach.

Na de TU Delft Werktuigbouw heb ik diverse technische banen gehad, waar ik wel waardering maar geen voldoening kreeg. Ik deed wat er van mij verwacht werd op basis van mijn opleiding en mijn kunnen, maar wat wilde ik eigenlijk zelf?

In 2002 besloten mijn partner en ik ontwikkelingswerk in Tanzania te gaan doen en ons een jaar onder te dompelen in een leven buiten de comfortzone. Veel van wat ik hier vanzelfsprekend vond, was daar opeens niet meer beschikbaar of bleek gewoon niet meer zo belangrijk. Ik begon me te realiseren dat ik mezelf en mijn eigen dromen centraal mag stellen.

In 2003 startte ik een interieurbureau, omdat mooie interieurs me inspireren en ik mensen ook graag meer ruimte en lichtheid laat ervaren. Tegelijkertijd ontdekte ik hoe je dat ook kan bereiken in de ´binnenwereld´, door een kennismaking met NLP en systemisch werk. Ik herinner me nog de opluchting dat er niks zweverigs aan NLP was. Twintig jaar later ben ik vooral blij met de oplossingsgerichtheid en de eenvoudige technieken van NLP die dagelijks van pas komen.

Na de NLP Practitioner volgden de NLP Master Practitioner en internationale certificering tot NLP Trainer. Tussen het moederschap, diverse verhuizingen en mijn onderneming door, ontwikkelde ik verder via trainingen in vrije opvoedkunst, respectvol ouderschap, partnerrelaties, traumaheling, geweldloze communicatie, transcendente diepte-meditatie, bewuste voeding en leiderschap met paarden. Sinds 2015 sta ik ook voor de groep.

In mijn ontwikkeling en werk streef ik naar lichtheid, zachtheid en balans. In de communicatie, in het gevoel, in het dagelijkse handelen. Altijd beginnend bij de mindset, en met beide benen op de grond. De dagelijkse omgang met onze prachtige paarden helpt me daarin steeds verder te ontwikkelen en verfijnen; en dat is iets wat ik cursisten ook graag laat ervaren.

Sinds 2013 werk ik samen met mijn man vanuit Vrije Oogst in Vorden, waar we op een Achterhoeks landgoed NLP overdragen in de vorm van geheel verzorgde retreats.