U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Jolien de Ruijter-van Wijlen
  • email info@jolienderuijtercoaching.nl
  • website -
  • social media

Jolien de Ruijter-van Wijlen

Coach, counselor en trainer bij Jolien de Ruijter Coaching.

Bij BGL ben ik als mentor verbonden aan de Opleiding tot Coach.

Samen met een aantal collega’s van BGL heb ik me bezig gehouden met de vorm en inhoud van de Opleiding Ouderencoach “Zin in ouder worden”, die in november van start gaat.

Na mijn studie Nederlands en Geschiedenis en verschillende werkplekken ben ik via het Nederlands geven aan en begeleiden van expats in het befrijfsleven een andere weg ingeslagen en heb ik bij BGL de opleidingen tot Coach, Counselor en Trainer gevolgd.

Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in Vitaliteitsmanagement, Verlieskunde en Conflictcoaching. Dit zijn drie prachtige onderwerpen, die in de praktijk ook veel met elkaar te maken kunnen hebben.

Naast mijn eigen praktijk en mijn mentorschap bij BGL ben ik geruime tijd Coördinator Steun bij Rouw bij Humanitas geweest.

Het is mijn passie om mensen bij vraagstukken in hun leven op een positieve en oplossingsgerichte manier te begeleiden op weg naar hun eigen mogelijkheden, wensen, behoeften, verlangens en kracht.
Daarbij onderzoek ik hoe zij in beweging kunnen komen en hun belemmeringen en blokkades kunnen loslaten, zodat er ruimte ontstaat voor anders denken, doen en voelen.

Bij deze ontdekkingstocht zoek ik de verdieping om te komen tot de kern, van waaruit mensen weer vrij en zelfstandig de toekomst tegemoet kunnen treden. Hierbij zijn het nemen van eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing sleutelwoorden.

Ook als mentor is dit mijn vertrekpunt.

Taal neemt in mijn leven nog steeds een belangrijke plaats in. Ook tijdens mijn begeleiding besteed ik aandacht aan hoe taal gebruikt wordt en hoe je dit eventueel kunt veranderen om een optimale, oordeelvrije en geweldloze communicatie te bewerkstelligen. De manier waarop je schrijft, praat en denkt kan een wereld van verschil maken.

Naast mijn gezin en werk houd ik me bezig met: literatuur, schilderen, yoga, meditatie, wandelen, museum- en theaterbezoek, gezondheid en voeding.

Eén van mijn favoriete spreuken: Je hebt de sleutel tot je eigen geluk altijd bij je!!!