U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Jantine Maaskant
  • email -
  • website -
  • social media -

Jantine Maaskant

Trainer/docent in de opleiding tot Coach, Trainer en de training Zingeving in Coaching.

Ik studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde (doctoraal) en Humanistiek (ba). Na een aantal jaren in de uitgeverswereld werk ik inmiddels aan de Universiteit voor Humanistiek waar ik de vakken gespreksvaardigheden, coaching en ethische reflectie doceer en masterstudenten begeleid bij hun stage. Daarnaast heb ik sinds 2000 mijn eigen praktijk als coach/trainer/socratisch gespreksleider. Ik hou me onder andere bezig met morele leerprocessen in organisaties; ik begeleid groepen of teams in diverse dialoogvormen zoals Moreel Beraad, Learning Community en Socratische Dialoog. Daarin wordt bijvoorbeeld aan de hand van concrete vraagstukken gewerkt aan het verbeteren van het werkklimaat en/of de gezamenlijke processen die nodig zijn bij morele keuzes die gemaakt (moeten) worden in de organisatie.

Zowel bij individuele begeleiding als bij groepsbegeleiding vind ik het belangrijk dat vanuit een veilige sfeer, mensen confrontaties durven aangaan met eigen belemmeringen en buiten de eigen comfortzone durven treden zodat verdieping in het leerproces ontstaat en er een wezenlijke persoonlijke ontwikkeling plaatsvindt.