U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Jan Karstens
  • email jan.karstens@upcmail.nl
  • website -
  • social media -

Jan Karstens

Momenteel participeer ik als leertherapeut bij BGL.

Ik heb de lerarenopleiding Nederlands en Geschiedenis gevolgd en geef sinds 1985 les op het MBO. Ongeveer 23 jaar heb ik aan leerlingen van niveau 1 les gegeven. Omdat ik merkte dat ik iets meer nodig had dan de lerarenopleiding heb ik de opleiding voor Hypnotherapie gevolgd en ben ik in 2004 afgestudeerd. Dor de opleiding ben ik beter in staat mezelf en de leerlingen door een therapeutische bril te bekijken. Dat levert me op, dat ik minder in overdracht en tegenoverdrachtssituaties terecht kom de mij blokkeren.

In 2010 heb ik mijn mastersopleiding of Educational Management afgerond en heb ik ongeveer twee jaar gewerkt als teammanager. Dat paste niet zo bij me en nu geef ik weer met veel plezier les.

Mijn therapeutschap integreer ik in mijn werk als mentor en coach voor collega’s. Daarnaast heb ik een praktijk, geef ik leertherapie en heb ik een paar keer het blok Inner Child bij de kinder- en jeugtherapieopleiding gegeven.

Men omschrijft mij als een therapeut waar je je veilig voelt, analytisch, humoristisch, integer. Ik vind innerlijk kind werk heel krachtig en werk vaak vanuit die noties. Wanneer je in staat bent om je innerlijk zelfbestuur op orde te hebben, functioneer je optimaal als professional.