U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Jacqueline Kempers
  • email info@kemperscoachingplus.nl
  • website www.kemperscoachingplus.nl
  • social media -

Jacqueline Kempers

“Op de windrichting heb je geen invloed maar wel op de stand van de zeilen”

Wie ik ben
Mijn naam is Jacqueline Kempers. Ik ben coach, hypnotherapeut, trainer en docent. Sinds 2003 ben ik werkzaam in mijn praktijk Kempers Coaching + Ontwikkeling. Eerder werkte ik bij de overheid als medisch analist. Dat er zoveel raakvlakken zijn met mijn eerdere werkervaringen en met mijn huidige werk kon ik eigenlijk vooraf niet bedenken. Mijn analytische achtergrond blijkt een zeer goed hulpmiddel te zijn voor het ontrafelen van de puzzel “Hoe ieder mens doet wat ie doet“. Mijn communicatieve eigenschappen zijn een goede basis in het gesprek; veiligheid en openheid creërend. Het avontuurlijke in mij maakt dat ik altijd weer wil mee ontdekken wie degene is die tegenover mij zit.

Naast de begeleiding in individuele coaching en therapie werk ik als trainer voor diverse opdrachtgevers. Bij BGL werk ik als leertherapeut in de Brede coachopleiding en therapeutische verdiepingen.

Zeilen is een grote hobby van mij en de zin: “Op de windrichting heb je geen invloed maar wel op de stand van de zeilen” is op mijn lijf geschreven.
De opleidingen die ik gevolgd heb zijn NLP practioner / master, NLP counselor, coach, trainer, hypnotherapie en het 1- jarige nascholingstraject Innerchild voor hypnotherapeuten.

therapeutische eigenschappen
Ik kan goed luisteren en ben empatisch en betrokken. De beleving van de cliënt staat centraal. Daarnaast ben ik analytisch en hou de rode draad in de gaten. Door middel van vragen stellen worden de opmerkingen /situaties van de cliënt geplaatst in het grotere geheel. Ik ben motiverend aanwezig waarbij het tempo van de cliënt bepalend is.

Mijn werkwijze
Mijn manier van werken wordt gevormd door de verschillende opleidingen die ik gedaan heb, dat betekent een integratieve werkwijze. Zo kunnen verschillende methodieken uit RET, NLP en hypnotherapie gebruikt worden. Bij problematiek waarbij het gewenst is om terug te gaan in de tijd werk ik meer met innerchild therapie. Mijn visie is dat ieder mens zijn eigen hulpbronnen/kwaliteiten heeft. Als therapeut faciliteer ik het proces, de cliënt werkt vanuit zijn/haar model van de wereld naar oplossingen of verwerking toe.

Wat ik vind van leertherapie
Nuttig en ook een absolute must voor studenten die in opleiding zijn om therapeut te worden.
De studenten hebben in de opleidingen al het nodige zelfonderzoek gedaan en verdiepen dit bij leertherapie. Zodat ze hun eigen strategieën kennen en oude pijnen doorwerkt hebben en een plek geven. Om vervolgens als therapeut zoveel mogelijk vrij te zijn van projectie en tegenoverdracht. Het mes snijdt aan 2 kanten want daarnaast is het goed om te ervaren hoe het is om cliënt te zijn bij een therapeut (anders dan in de opgezette oefensituaties tijdens de lessen). Desgewenst kan er met mij ook geëvalueerd worden over de keuze die ik maakte in de aanpak tijdens de therapiesessie.