U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Ingrid van den Bosch
  • email ingrid@anderz.nu
  • website www.anderz.nu
  • social media -

Ingrid van den Bosch

Mijn naam is Ingrid van den Bosch en ik ben van 1954. Ik woon met mijn partner in Zuidhorn. Ik ben communicatiedeskundige, trainer en coach.

Mijn motto: verandering is de enige constante.

Ik stond bij BGL & partners aan de wieg van de Opleiding tot Pubercoach. Ik ben actief als trainer, supervisor en coördinator (locatie Zwolle) van de Brede coachopleiding en de specialisatie tot Jongerencoach. Pubers hebben mijn hart. Ik houd ervan ze uit te dagen om zelf met oplossingen te komen voor hun problemen. En dat kunnen ze, creatief als ze zijn met hun nog groeiende puberbreinen.

Tevens verzorg ik voor BGL de driedaagse training Pubercoaching die zowel als open inschrijving en als maatwerktraject wordt aangeboden.

Sinds 2006 werk ik als zelfstandig trainer/coach/interim-professional. Tot 2011 in combinatie met een baan bij het Steunpunt huiselijk geweld in Groningen. Inmiddels ben ik volledig zelfstandig ondernemer. Ik geef o.a. trainingen in het signaleren en voorkomen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Het aangaan van ‘lastige’ gesprekken hoort daar ook bij. Daarnaast coach ik pubers.

Ik richt me in mijn trainingen en coaching op bewustwording. Immers, mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden. Ze zullen het zelf moeten doen. Humor is een vast ingrediënt van mijn werkwijze.