U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Gerry Verzett
  • email verzett@planet.nl
  • website -
  • social media -

Gerry Verzett

Mijn naam is Gerry Verzett. Ik ben Integratief therapeut en werk nu zo’n vijf jaar vanuit mijn praktijk aan huis in Monnickendam. Verder zal ik in 2014 deels praktijk gaan houden bij Gezondheidscentrum De Roos te Purmerend. Ik ontvang cliënten van 15 jaar en ouder die zowel vanuit doorverwijzing als op eigen initiatief komen.
Met name het integratieve aspect van mijn vak is voor mij belangrijk; op verantwoorde wijze denkbeelden en methoden uit verschillende disciplines samenbrengen: niet als losse blokken, maar in een ontwikkeld eclectisch model. Het sluit aan bij hoe ik de mens zie; als een geheel van verschillende delen; zowel emotioneel, spiritueel, fysiek als cognitief.

Mijn achtergrond ligt in de reclame en marketing. Hier ben ik ooit als jonge enthousiaste meid ingestapt maar al snel raakte ik mijn interesse kwijt. Deze wereld was te snel, te commercieel voor mij. Na de geboorte van mijn tweede kind besloot ik opnieuw te gaan studeren en heb bij de Open Universiteit Inleiding in de Psychologie en Sociale Psychologie gevolgd. Ik had de smaak te pakken, maar merkte dat ik meer behoefte had aan een opleiding waar ik mee ‘aan de slag kon’. Zo ben ik uiteindelijk de opleiding Integratieve Psychotherapie gaan volgen bij BGL&Partners. Daar heb ik ook mijn Medische Basiskennis voor Therapeuten, EMDR gevolgd. Verder heb ik mijn module Psychodiagnostiek behaald bij Bodymind opleidingen.

Speciale aandacht gaat uit naar rouw- en verliesverwerking. Na mijn studie Integratieve Psychotherapie heb ik een Post HBO/Post doc module Verlieskunde bij Herman de Mönnink in Groningen gevolgd. Dit werkvlak heeft mijn speciale interesse omdat naar mijn mening veel klachten gerelateerd zijn aan verlies. Niet alleen overlijden van dierbaren, maar ook het verlies van gezondheid, werk, relatie, verwachtingen en hoop kunnen een ingrijpende invloed op het leven hebben. Door deze klachten in een verlieskader te plaatsen wordt er direct een werkmodel mogelijk en heeft de cliënt ook in beeld wat er precies gebeurt met hem of haar. Inmiddels heb ik ervaring in het begeleiden van verschillende verliesklachten. Van echtscheiding, onverwerkt verlies, verlies van partner, meervoudig verlies, verlies van werk, verlies van gezondheid (diagnose hersentumor, invaliditeit), verlies van (ongeboren) kind en jong ouderverlies.

In deze hoedanigheid ben ik ook aan BGL&Partners verbonden door het verzorgen van de masterclass ‘Rouwen of Stilstaan’. Een nieuwe stap die ik reikhalzend tegemoet zie. Ik zie het als een doorgeven van kennis en ervaring, maar ook als een nieuwe stap in mijn eigen leerproces.