U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

  • naam Barbara Stam
  • email barbara.stam@coachbureaubarbara.nl
  • website -
  • social media

Barbara Stam

Ik ben Barbara Stam, getrouwd met Jos en samen hebben we drie kinderen. We zijn een sportief gezin en hebben veel lol met elkaar bij het sporten en buiten bewegen. Hockeyen, (berg)wandelen, klimmen, fietsen staan op ons lijstje van activiteiten die we graag doen.

Na mijn studie aan de TU in Delft ben ik vrij snel in de ICT sector aan de slag gegaan. Eerst als specialist, daarna als projectleider en projectmanager. De rode draad is het werken in teams. Hier kon ik ervaren wanneer het stroomt in de samenwerking en wanneer niet. Samenwerken is voor mij essentieel. Met samenwerken bereik je meer dan alleen.

Door mijn perfectionisme en resultaatgerichtheid ben ik ook een aantal keren flink vastgelopen in mijn werk. Daardoor moest ik noodgedwongen vertragen. De rust en ruimte die daardoor gecreëerd werden, zorgden voor nieuwe inzichten en meer bewustzijn als: meer uit mijn hoofd naar meer luisteren naar mijn hart.

Na het volgen van de post-HBO Registeropleiding Coach en de specialisatie Teamcoaching vielen voor mij een heleboel puzzelstukjes in een keer op zijn plaat. Het was mijn tijd om het anders te gaan doen. Ik dan ook voor mezelf begonnen: CoachBureauBarbara is een feit.

Ik coach zowel individuelen als teams. In de coaching ondersteun ik mensen bij het vinden van de balans tussen hun “blauwe” kant (zakelijk, procesgericht, resultaatgericht) en “groene” kant (mensgericht, natuur, relaties, samen, harmonie). Vertragen en soms zelf stilstaan brengt rust en nieuwe inzichten. Vandaaruit ontstaat er een andere beweging. Door afstand te nemen herken je de dagelijkse routines die mogelijk niet meer werken. Dan ontstaat er ruimte voor oplossingen.

Coachingsmethoden die ik inzet: oplossingsgericht coachen, systemisch coachen, Lencioni, Deep Democracy.
Ik ben als EIA Senior Practitioner Coach aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches (NOBCO))

Ik participeer als trainer, supervisor en examinator in de coachopleidingen van BGL & partners.