U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

STAP-budget

Voor wie

Als werkende of werkzoekende kun je vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000,- per kalenderjaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een opleiding of training om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten.

Door wie

UWV en DUO voeren de regeling samen uit. UWV verzorgt via het STAP-portaal voor de burger het aanvraagproces en voor de opleider de financiële afhandeling. DUO beheert het scholingsregister waarin de opleiders met de opleidingen geregistreerd worden die in aanmerking komen voor STAP-budget.

Aanvraag

Je kunt vanaf 1 februari 2022 een voorinschrijving doen via onze site. Je ontvangt dan van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee kun je vanaf 1 maart het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Je krijgt binnen 4 weken bericht.

Er is jaarlijks ca. € 200,- miljoen beschikbaar voor het STAP-budget. Om te voorkomen dat aan het begin van het jaar de gehele subsidiepot leeg is, wordt de aanvraag voor het STAP-budget verdeeld in verschillende tijdvakken van elk twee maanden.

Het is de bedoeling dat het startmoment van je opleidingsactiviteit ligt na het moment van toekenning van het budget door het UWV. Ook is het de bedoeling dat je met je met de opleidingsactiviteit start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je aanvraag plaatsvond.
Voorbeeld: tijdvak aanvraag: 1 maart tot en met 30 april 2022. Uiterste startdatum is 30 juli 2022.
Dien je je aanvraag op 1 maart in, dan kun je bij een verwerkingstijd van 4 weken pas na 29 maart a.s. starten met een opleiding/training.

Meld je op tijd aan, want het aantal STAP-budgetten is beperkt.

Procedure

 • Je oriënteert je via onze website op een opleiding/training die je wilt volgen.
  • Alle opleidingsactiviteiten zijn opgenomen in het STAP-register.
 • Je schrijft via de button online inschrijven in voor de opleiding/training van je keuze.
 • Je vinkt op het inschrijfformulier aan dat je voor deze opleidingsactiviteit het STAP-budget wilt aanvragen.
 • Je ontvangt van ons het STAP-aanmeldingsbewijs dat je nodig hebt om het STAP-budget bij het UWV aan te vragen.
 • Je logt met je DigiD in op het STAP-portaal bij het UWV en start de aanvraag. In het portaal moet je het STAP-aanmeldingsbewijs (PDF) uploaden.
 • Je selecteert de gewenste scholingsactiviteit uit het STAP-scholingsregister. Hiervoor krijg je een aantal zoekfilters aangeboden om de juiste keuze te maken.
  • Let op: de keuze van scholing moet 1-op-1 overeenkomen met een aantal gegevens op het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit geldt specifiek voor het Opleiders Id en Scholings Id.
  • Locatie, startdatum en subsidiebedrag mogen afwijken t.o.v. de gegevens in het STAP-scholingsregister.
 • Het UWV boordeelt je aanvraag. Je krijgt binnen 4 weken bericht of je aanvraag is goedgekeurd.
 • Ook wij ontvangen bericht van het UWV en zullen bij goedkeuring het toegekende subsidiebedrag verrekenen met de prijs van de training/opleiding.
 • Is je aanvraag afgewezen en heb je je onder voorbehoud ingeschreven, dan kun je je inschrijving kosteloos annuleren.

Eventuele vragen kun je mailen naar info@bgl.nl. Bellen kan ook via 023 5556755. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00-17.30 uur.