U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

STAP-aanvraagtijdvak januari 2023 wordt overgeslagen

Op 12 december jl. hebben de Ministers van Sociale Zaken en de Minister voor Primair en Voortgezet onderwijs bekend gemaakt dat het komende STAP-subsidieaanvraagtijdvak van januari-februari 2023 uitgesteld wordt. Dit betekent dat de openstelling op 2 januari a.s. niet doorgaat.

Dit uitstel heeft volgens het Ministerie te maken met de lopende onderzoeken door de Toetsingskamer onder 200 opleiders met betrekking tot mogelijk misbruik of oneigenlijk gebruik. De uitkomsten van deze onderzoeken staan nog niet vast.

  • Heel spijtig voor opleiders zoals BGL die die aansluiten bij het doel en de voorwaarden van de STAP-regeling.
  • Heel spijtig voor deelnemers die een opleidingsactiviteit willen volgen die vóór 29 maart 2023 van start gaat. Zij kunnen hiervoor geen STAP-subsidie aanvragen.

Wij zullen de startdata van een aantal scholingen verplaatsen, zodat hiervoor op 28 februari alsnog een STAP-subsidie kan worden aangevraagd. Degenen die zich reeds hebben aangemeld en aangewezen zijn op januari-februari tijdvak voor de STAP-subsidie, zullen wij een aantrekkelijke korting aanbieden.