U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Specialisatie Hypnotherapie

Schrijf je in STAP-budget
 • duur6-9 dagen
 • kostenlosse modules vanaf € 500,00
 • diplomaPost-HBO Diploma SNRO
 • erkenningSNRO, NFG, VIT, NBVH, NVPA
In het kort

Hypnotherapie: werken met verbeeldingskracht

Na afronding van de therapeutische opleiding Integratieve Psychotherapie of Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapie kunt u zich verder verdiepen in het werken met onbewuste processen bij het oplossen van innerlijke conflicten en daarmee samenhangende klachten.

U volgt hiervoor de specialisatie Hypnotherapie en past de aangereikte methodieken toe in praktijksessie met cliënten. Deze worden beoordeeld door een deskundige uit het team.

Na succesvolle afronding van de specialisatie ontvangt u het diploma Hypnotherapie.

 

Inhoud
Specialisatie Hypnotherapie: Module Symbooldrama - 2 dagen

In deze module staat het werken met symbooldrama centraal. Deze psychodynamische therapievorm, ook wel dagdroomtherapie genoemd, maakt onbewuste conflicten, weerstanden en behoeften zichtbaar in bewuste, herkenbare beelden. Deze beelden weerspiegelen op symbolische wijze onze innerlijke belevingswereld die we al vanaf het begin van ons leven hebben opgebouwd.
In de therapie kunnen de beelden die samenhangen met probleemervaringen (trauma’s) worden opgeroepen en in verband worden gebracht met de persoonlijke geschiedenis en actuele levenssituatie van de cliënt. Op deze manier kan de cliënt de ervaringen verwerken en bewerken, waardoor de negatieve invloed van de probleemervaring afneemt en er ruimte komt voor gezonde krachten.

Specialisatie Hypnotherapie: Regressietherapie - 4 dagen

Hoewel we vanuit het oplossingsgerichte gedachtegoed met name toekomstgericht te werk gaan, zijn er situaties waarin het zinvol is om het verleden te betrekken in de therapie. Bijvoorbeeld wanneer cliënten geen toegang weten te krijgen tot hun volwassen- of kind-hulpbronnen. En ook als cliënten er rotsvast van overtuigd zijn dat het nodig is het verleden te betrekken bij het aanpakken van hun problemen of bij traumaverwerking kan het verleden een belangrijke rol spelen bij het wegnemen van belemmeringen. In de regressietherapie herbeleeft de cliënt een onverwerkte gebeurtenis uit het verleden. Alles wat de cliënt ooit heeft meegemaakt kan in trance opnieuw worden ervaren en alsnog worden verwerkt. Blokkades, verouderde, overbodige overtuigingen en oude pijnen kunnen daardoor oplossen.

Aandachtspunten
• Het geheugen en trauma
• Voorwastechnieken en het proces
• Inner Child Therapy

Specialisatie Hypnotherapie: Innerlijk verdeeldheid - 3 dagen

We zijn ons leven bezig te kiezen tussen verschillende doelen, wensen, angsten en verlangens. De instantie in ons die kiest, noemen we het ‘Ik’, de verschillende tendensen in onszelf de ‘Delen’.
De bron waaruit het ‘Ik’ voortkomt is het ‘Zelf’. Met elkaar vormen zij onze ‘Interne familie’. Deze delen werken onder gezonde omstandigheden prettig met elkaar samen onder leiding van het ‘Ik’. Als de grenzen tussen delen te star worden of juist vervagen, de communicatie verslechtert, het leiderschap van het ’Ik’ wankelt, of de connectie tussen het ‘Ik’ en het ‘Zelf’ vergeten raakt, ontstaan er problemen. Tijdens deze
module leert u hoe u de balans in de ‘Interne familie’ van u en uw cliënt kunt optimaliseren. 


Aandachtspunten:
• Interne familie, werken met delen, herkaderen
• Focussen
• Coachen aan tafel (dilemmacoaching)
• Innerlijke criticus

Specialisatie Hypnotherapie: Toetsing door praktijksessies

Toetsing in het kader van diplomering vindt plaats via live uit te voeren praktijksessie van gemiddeld een uur. U brengt zelf een cliënt mee.
- Praktijksessie Symbooldrama
- Praktijksessie Regressie

De praktijksessies worden beoordeeld door een deskundige uit het team. U ontvangt vooraf een opdrachtbeschrijving met beoordelingscriteria.

Download de opleidingsbrochure voor uitgebreidere informatie.

Bekijk literatuurlijst

Doelgroep & Toelating

Bekijk of deze opleiding geschikt voor u is.

Lees verder

Losse modules zijn vrij toegankelijk voor coaches, counselor en therapeuten die hun competenties willen verruimen en verdiepen in het kader van permanente educatie.

Het specialisatietraject Hypnotherapie inclusief diplomering is enkel toegankelijk voor integratief therapeuten en kinder-, jongeren- en gezinstherapeuten.

 

Download de "Studeren bij BGL" brochure

Diploma & Erkenningen

U ontvangt na voltooiing van uw opleiding een erkend diploma.

Lees verder

Na voltooiing van een module ontvangt u een deelcertificaat.
Na voltooiing van de opleiding Integratieve Psychotherapie of Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapie en de specialisatie Hypnotherapie ontvangt u een door de SNRO erkend Post-HBO diploma Hypnotherapie

 

Lees in de opleidingsbrochure welke doorstroommogelijkheden deze opleiding biedt.

Tijden & Locaties
 • Lestijd:

  10.00-17.00 uur

 • Leslocatie:

  Doorn en bij voldoende belangstelling in Hoofddorp

 • Instroomeis:

  Voor losse modules in het kader van nascholing: Coach/Counselor opleiding
  Voor diploma Hypnotherapie: afgeronde opleiding Integratieve Psychotherapie of Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapie

Kosten
 • Kosten:

  Module Symbooldrama € 600,00
  Module Regressietherapie € 1.200,00
  Module Innerlijke verdeeldheid € 900,00
  Specialisatietraject Hypnotherapie plus toetsing en diplomering € 2.450,00. (Degenen die de specialisatie innerlijke verdeeldheid reeds hebben gevolgd tijdens de opleiding tot Volwassenencoach/-counselor krijgen € 750,00 korting op het specialisatietraject.)

 • Inclusief:

  De prijzen zijn BTW-vrij en inclusief dagarrangement,

 • Bijkomende kosten:

  Verplichte literatuur ca. € 42,00.

 • Betalingsregeling:

  Betalen in 5 termijnen binnen de duur van het traject is mogelijk. Bijkomende administratiekosten € 100,-

BGL is vrijgesteld van BTW

Lesopmerkingen

Nieuwe startmomenten vanaf september 2021

Lesoverzicht

Klik op een startdatum om alle lesdagen te zien.

Geen agenda items gevonden.

Alle data wijzigingen voorbehouden. Start onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.

Schrijf je online in

Heeft u een vraag? Bekijk onze Veelgestelde Vragen pagina. Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven, kunt u contact met ons opnemen via info@bgl.nl of via 023-555 67 55.