U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Opleidingen Neuro-Linguïstisch Programmeren

Schrijf je inDownload de brochure Open Dagen
  • duurper opleiding: 6 dagen
  • kosten€ 2.750,- incl. dagarrangement en 4 x avondarrangement
  • diplomaInternationaal erkend diploma NLP
  • erkenningCore NLP
  • frequentie6 aaneengesloten dagen
In het kort

NLP opleidingen: eigentijds, dynamisch en high-impact

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat sommige mensen succesvol zijn in hun communicatie en met dezelfde inspanning meer bereiken dan anderen? Zou jij willen ontdekken hoe je makkelijker bij jezelf kunt blijven en minder invloed hoeft te ondervinden van de mening van anderen? Of wil je vaardigheden leren van beroemde communicatie-experts?

Onze NLP-opleidingen bieden je ervaring en inzicht in hoe je met jezelf en anderen communiceert. Je ontwikkelt een scala aan vaardigheden en technieken, waarmee je de de kwaliteit van je communicatie leert te verbeteren en je persoonlijk leiderschap kunt vergroten. Hierdoor kom je lekkerder in je vel te zitten en kun je in toenemende mate succesvoller functioneren in iedere context van je leven. Het krachtige NLP-interventierepertoire kun je ook inzetten om anderen te coachen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Moeiteloos leren terwijl je plezier hebt

Je leert het snelste als je plezier hebt en als het ware in een flow zit. In onze NLP-opleidingen maken we daar optimaal gebruik van en combineren we het beste van de grondleggers van NLP: Richard Bandler, Frank Pucelik en John Grinder. De filosofie van onze benaderingswijze is om jou de meest zuivere belichaming van de kern van NLP te bieden: Model-leren wat werkt en genieten van het leerproces.

NLP drieluik: NLP Practitioner – NLP Master Practitioner – NLP Trainer

De vruchtbare samenwerking tussen BGL & partners en Cherub/Vrije Oogst heeft geresulteerd in een geheel nieuw aanbod aan NLP opleidingen in Nederland: high-impact, snel en wervelend, passend in deze tijd. Het NLP-drieluik geeft je de gelegenheid om in drie fasen van elk zes dagen je inzichten en vaardigheden en technieken in toenemende mate te verruimen en verdiepen: van persoonlijk leiderschap naar communicatief meesterschap naar excellent trainerschap.

Wordt de kwaliteit wel bewaakt bij deze dynamische aanpak? Jazeker. Hand op ons hart! Met de aanpak die wij voorstaan zet je direct een stap in het diepe en zul je ervaren hoe onbegrijpelijk snel je nieuwe inzichten kunt leren. Hierbij laten we de cognitieve kant veel minder aan bod komen, want je kunt alles zelf opzoeken op internet of in het door ons verstrekte materiaal. Voor ons is kwaliteit een kwestie van de juiste intentie en intensief ervaringsgericht leren. In onze opleidingen staan de kwaliteit van het leerproces en van de relatie tussen trainer en deelnemer centraal (op basis van het wetenschappelijk gevalideerde FIT-format, Feedback Informed Training).

De opleidingen worden gegeven door de internationaal gecertificeerde NLP Master Trainers Angelique de Graaff (Cherub), Paul Flier (Vrije Oogst) en Marjolijn van Eijk (Vrije Oogst). De taalkundige achtergrond en praktische onderwijservaring van Angélique in combinatie met Pauls technisch-commerciële ervaring als ICT-ondernemer en Lean-specialist staan garant voor een kleurrijk aanbod van communicatiestijlen en diepgaande kennis. Vanuit hun gedeelde voorkeur NLP bij de bron te halen, volgden zij intensieve NLP opleidingen bij de grondleggers van NLP (Richard Richard Bandler, John Grinder, Frank Pucelic) en invloedrijke eerste generatie NLP-ontwikkelaars (Connirae Andreas, Robert Dilts). Beiden zijn aangesloten bij de NLP Leadership Summit.

Na afloop van de NLP Practitioner opleiding
kun je je aansluiten bij de Fellowship Core NLP

 

 

NLP/Kata Coaching

Driedaagse intensieve training waarin je leert hoe je persoonlijke ontwikkelwensen en bedrijfsdoelen op een lijn kunt brengen met behulp van kort-cyclisch coachen.

 

 

NLP interviews

Inhoud
NLP Practitioner: 6 aaneengesloten dagen

De opleiding tot NLP Practitioner biedt een breed scala aan inzichten en technieken waarmee je je communicatievaardigheden en je persoonlijke effectiviteit kunt optimaliseren. Naarmate de opleiding vordert leer je steeds beter gebruik te maken van je eigen vermogens en ben je in staat blokkades op te ruimen die het realiseren van je eigen doelen in de weg staan. 

Dit leer je:
- Veranderen of wegnemen van onhandige of onwenselijke gedragingen.
- Verbeteren van interpersoonlijke communicatie vaardigheden.
- Oplossen van interne conflicten.
- Vanuit verschillende bewustzijnstoestanden gedragsveranderingen realiseren.
- Het maken van ‘rapport’ (optimaal contact) op een diep niveau.
- Zinvolle doelen stellen en heldere strategieën ontwikkelen om die te bereiken.
- Toegang krijgen tot en het herkennen van veranderde bewustzijnstoestanden.
- Begrijpen van non-verbale aanwijzingen en taalpatronen.
- Induceren van veranderd bewustzijn met (non-)verbale technieken.
- Het transformeren van beperkende overtuigingen en structuren.
- Toegang krijgen tot rijke innerlijke staten van competentie en zelfvertrouwen.
- Inzetten van tijdlijnen om nieuwe richtingen in te kunnen slaan.

NLP Master Practitioner: 6 aaneengesloten dagen

De Opleiding tot NLP Master Practitioner geeft verdieping van en uitbreiding op de Opleiding tot NLP Practitioner. Je verwerft een verdiept inzicht in de besturingsmechanismen van menselijke hersenen, ook wel metaprogramma’s. Deze programma’s bepalen waar je je aandacht op richt en beïnvloeden de interpretatie en beoordeling van al je ervaringen. Werkelijke verandering en groei kunnen pas plaatsvinden als je gedragingen in lijn zijn met jouw diepste behoeften en geen inbreuk maken op zaken die voor jou van wezenlijk belang zijn. In deze fase van de opleiding word je je bewust van de richtlijnen waarlangs je je leven hebt georganiseerd en wilt organiseren (waarden, normen, overtuigingen en emoties).

Dit leer je:
- Je eigen technieken ontwikkelen en ontdekken wat werkt en niet werkt.
- Flexibel en oplettend technieken in te zetten.
- Om te gaan met ‘cliënten’ die de bal onverwachts teruggooien.
- Taal te bezigen die de cliënt helpt te veranderen.
- Werken met metaprogramma’s (besturingsmechanismen).
- Conversationele hypnose toe te passen.
- Motivatiesysteem van de cliënt herkennen en gebruiken.
- Overtuigingen helpen verschuiven.

NLP Trainer: 6 aaneengesloten dagen

De opleiding tot NLP Trainer biedt NLP Master Practitioners de mogelijkheid om de magie van het NLP-gedachtegoed zelf door te geven als gecertificeerd NLP-trainer. De aanpak is gebaseerd op de succesvolle train-de-trainer formats van alledrie de NLP-grondleggers en de opleiding Master Entrepreneur van Robert Dilts. In zes dagen leer je een NLP training of presentatie te ontwikkelen en te geven op een manier die impact heeft op je toehoorders. Je leert jezelf ‘congruent’ en met zelfvertrouwen te presenteren. Daartoe krijg je allerhande instrumenten aangereikt die je helpen om je emoties en gedachten de baas te worden, die je soms in de weg staan om vrij en ontspannen te presenteren. Ook leer je hoe je met gemak kunt omgaan met wat je vroeger bestempelde als 'lastig publiek’, of onwillige deelnemers.

Onderwerpen:

- NLP Revisited; alle mogelijkheden bekeken vanuit trainersperspectief
- Milton taal (hypnotisch taalgebruik) bij spreken in het openbaar
- Overtuigingen herkennen, herkaderen, veranderen
- Stem en lichaam (non-verbale communicatie)
- Krachtige (podium-) ankers
- Onbewust en versneld leren
- Componeren van een training/presentatie
- Veel praktijk-oefeningen
- Omgaan met voorkeursstijlen, weerstand, kritiek en vragen

Kenmerken van onze NLP-opleidingen

NLP is een vakgebied tussen psychologie en communicatiewetenschap en helpt bij professionele communicatie, persoonlijke verandering en zelfsturing.

- Je ontwikkelt persoonlijk leiderschap, waardoor je in allerlei situaties beter bij jezelf kunt blijven en kunt terugveren.
- De opleiding is dynamisch en vernieuwend, de lesstof dringt snel en met grote impact door.
- De lesgroep is persoonlijk en zeer divers van samenstelling en zorgt voor een ideaal leerplatform.
- De internationaal gecertificeerde NLP Master Trainers staan voor kwaliteit en diepgang in het leerproces.
- Je kunt je aansluiten bij Core NLP, een non-profit platform waar het pure NLP-gedachtegoed wordt omarmd, gedeeld en verspreid.

BGL & partners is al sinds 1994 een toonaangevend NLP-instituut en heeft haar opleidingsformule voortdurend afgestemd op recente ontwikkelingen in het NLP-veld. Samen met Angélique de Graaff (Cherub) en Paul Flier (Vrije Oogst) bieden we een dynamisch en vernieuwend drieluik van gecertificeerde NLP-opleidingen aan op basis van Core NLP en met inhoudelijke inzichten van alle NLP-grondleggers.

Bekijk literatuurlijst

Doelgroep & Toelating

Bekijk of deze opleiding geschikt voor u is.

Lees verder
Doelgroep

NLP is boeiend voor iedereen en kan zowel in de professionele als de persoonlijke sfeer gebruikt worden.

Als manager, adviseur en consultant kun jeNLP goed benutten voor effectieve coaching/aansturing. Denk maar eens aan zaken als leiderschap, stress en conflicthantering, motivatie en zelfmanagement.

Ook voor verkopers zijn goede contactuele en communicatieve vaardigheden onmisbaar. Een succesvol contact met de klant hangt voornamelijk af van je vermogen de ‘klik’ tussen jou en de klant tot stand te brengen.

In onderwijssituaties kun je NLP gebruiken ten behoeve van het verbeteren van de leerprestaties van leerlingen/studenten. Ook kun je er je presentatievaardigheden mee vergroten en is NLP een effectief instrument in het kader van succesvolle leerlingbegeleiding.

Natuurlijk kent NLP ook verschillende toepassingen in de gezondheidszorg. Als je je als arts of verpleegkundige verdiept in de belevingswereld van jouw patiënten zul je veel sneller een vertrouwensrelatie opbouwen.

Als therapeut of hulpverlener kun je NLP gebruiken als krachtige aanvulling op uw eigen behandelwijze. Verder kun je NLP toepassen in het verbeteren van sportprestaties en het stimuleren van de creativiteit, bijvoorbeeld in de kunst of de muziek.

Nog meer toepassingen: binnen vergadersituaties en werkoverleg, in relaties of in het kader van je persoonlijke groei en persoonlijk welbevinden.

Toelating
  • HBO denk-/werkniveau
  • NLP Practitioner opleiding is voorwaarde voor instroom in de NLP Master Practitioner opleiding
  • NLP Master Practitioner opleiding is voorwaarde voor instroom in de NLP Trainer opleiding

Download de "Studeren bij BGL" brochure

Diploma & Erkenningen

Je ontvangt na voltooiing van de opleiding een erkend diploma.

Lees verder
Diploma

Je ontvangt een internationaal erkend NLP-diploma.

Erkenningen en keurmerken

Core NLP
Met het diploma NLP Practitioner kun je je kosteloos aansluiten bij de Fellowship Core NLP

Cedeo
BGL heeft een Cedeo-erkenning voor zowel de maatwerkactiviteiten als de opleidingen met een open inschrijving. Cedeo is een onafhankelijke keuringsinstantie die de kwaliteit van human resources dienstverleners meet en waarborgt. BGL heeft een Cedeo-erkenning, zowel voor de opleidingen met een open inschrijving als voor de maatwerkactiviteiten. Dit keurmerk wordt toegekend op basis van een terugkerend klanttevredenheidsonderzoek.

NRTO en Stichting Geschillen Consumentenzaken
NRTO is een overkoepelende branchevereniging voor particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. Het NRTO keurmerk is een erkenning voor de kwaliteit van onze producten en professionaliteit van onze dienstverlening.
Wij hanteren de Algemene voorwaarden consumenten (open inschrijvingen) en beroep en bedrijf (maatwerktrajecten) en onderschrijven de Gedragscode van de NRTO. Tevens zijn wij als NRTO-lid aangesloten de Stichting Geschillen Consumentenzaken. De Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen is ingesteld om geschillen tussen de afnemer en aanbieder te beslechten voor zover de geschillen betrekking hebben op de door de aanbieder te leveren of geleverde diensten en/of zaken.

CRKBO
BGL is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Inschrijving in het CRKBO-register is een vereiste voor alle aanbieders van (korte) beroepsopleidingen die in aanmerking willen komen voor een BTW-vrijstelling beroepsonderwijs.

 

 

Lesoverzicht

Toelichting

  • Een overzicht van de verschillende startdata en leslocaties staat aan de linkerkant van de pagina weergegeven.
  • Voor de uitgebreidere planning kunt u de gewenste startdatum aanklikken, te vinden onder het kopje planning.

NLP Combinatie - Practitioner/Master Practitioner

Bekijk de lessen, tijden & locaties

NLP Drieluik - Practitioner/Master/Trainer

Bekijk de lessen, tijden & locaties

NLP Practitioner

Bekijk de lessen, tijden & locaties

NLP Master Practitioner

Bekijk de lessen, tijden & locaties

NLP Trainer

Bekijk de lessen, tijden & locaties

Alle data wijzigingen voorbehouden. Start onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.

Lees het verhaal van Chris Stapel, die bij ons sinds 2000 meerdere opleidingen, waaronder NLP, heeft afgerond en lid van het College van Bestuur bij de WSKO is.

» Lees het interview
Schrijf je online in

Heeft u een vraag? Bekijk onze Veelgestelde Vragen pagina. Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven, kunt u contact met ons opnemen via info@bgl.nl of via 023-555 67 55.