U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Opleiding Neuro-Linguïstisch Programmeren

Schrijf je inDownload de brochure
 • duur7 lesdagen
 • kostenvanaf € 2.100,-
 • diplomaThe Society of NLP Certificaat
 • erkenningThe Society of NLP
In het kort

NLP oftewel Neuro- Linguïstisch Programmeren is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. De grondgedachte van NLP is dat vaardigheden van zogeheten experts in kaart gebracht (gemodelleerd) kunnen worden en als techniek aan anderen onderwezen kunnen worden. Succes wordt zo overdraagbaar. Nog steeds wordt de NLP methodiek uitgebreid met nieuwe ‘succesformules’ die op talloze terreinen worden toegepast: in training, coaching, counseling, advisering, verkoop, management, sport etc.

Neuro

We onderzoeken de wereld om ons heen en filteren deze in eerste instantie via onze zintuigen (neurologisch proces). De gevonden informatie slaan we op in de vorm van beelden, geluiden, gevoelens, geuren en smaken. Op basis hiervan creëren we allemaal ons eigen unieke model van de wereld.

Linguïstisch

Onze ervaringen die, gevormd worden door – en opgeslagen liggen in dit wereldmodel, krijgen betekenis op het moment waarop we ze in taal omzetten. NLP helpt ons begrijpen hoe we via taal ons denken, gevoel en gedrag beïnvloeden.Programmeren

Onze interne processen hebben een structuur waarin een bepaalde opeenvolging te onderscheiden is. De kunst is steeds de best werkende strategie te gebruiken bij het realiseren van het doel dat we ons gesteld hebben. Hierdoor vergroten we onze flexibiliteit, keuzemogelijkheden en effectiviteit.

NLP English Brochure

NLP Master Practitioner in Venetië

Inhoud
NLP Practitioner

De opleiding tot NLP Practitioner biedt een breed scala aan inzichten en technieken waarmee u uw communicatievaardigheden en uw persoonlijke effectiviteit kunt optimaliseren. Naarmate de opleiding vordert leert u steeds beter gebruik te maken van uw eigen vermogens en bent u in staat blokkades op te ruimen die het realiseren van uw eigen doelen in de weg staan. 

NLP Practitioner Master

In deze fase van de opleiding wordt u zich bewust van de richtlijnen waarlangs u uw leven hebt georganiseerd en wilt organiseren (waarden, normen, overtuigingen en emoties).

- Verdiept contact maken
- Non-verbale aanwijzingen begrijpen
- Inzicht in taalpatronen
- Excellentie in communicatie
- Zinvolle doelen stellen
- Effectieve strategieën ontwikkelen
- Hulpbronnen benutten
- Ongewenst gedrag veranderen
- Interne conflicten oplossen
- Inzicht in denkpatronen
- Overtuigingen veranderen
- Werken met tijdlijnen
- Hypnotisch taalgebruik inzetten
- De kracht van het onbewuste benutten

Download de opleidingsbrochure voor uitgebreidere informatie.

Bekijk literatuurlijst

Doelgroep & Toelating

Bekijk of deze opleiding geschikt voor u is.

Lees verder
Doelgroep

NLP is boeiend voor iedereen en kan zowel in de professionele als de persoonlijke sfeer gebruikt worden.

Als manager, adviseur en consultant kunt u NLP goed benutten voor effectieve coaching/aansturing. Denk maar eens aan zaken als leiderschap, stress en conflicthantering, motivatie en zelfmanagement.

Ook voor verkopers zijn goede contactuele en communicatieve vaardigheden onmisbaar. Een succesvol contact met de klant hangt voornamelijk af van uw vermogen de ‘klik’ tussen u en de klant tot stand te brengen.

In onderwijssituaties kunt u NLP gebruiken ten behoeve van het verbeteren van de leerprestaties van leerlingen/studenten. Ook kunt u er uw presentatievaardigheden mee vergroten en is NLP een effectief instrument in het kader van succesvolle leerlingbegeleiding.

Natuurlijk kent NLP ook verschillende toepassingen in de gezondheidszorg. Als u zich als arts of verpleegkundige verdiept in de belevingswereld van uw patiënten zult u veel sneller een vertrouwensrelatie opbouwen.

Als therapeut of hulpverlener kunt u NLP gebruiken als krachtige aanvulling op uw eigen behandelwijze. Verder kunt u NLP toepassen in het verbeteren van sportprestaties en het stimuleren van de creativiteit, bijvoorbeeld in de kunst of de muziek.

Nog meer toepassingen: binnen vergadersituaties en werkoverleg, in relaties of in het kader van uw persoonlijke groei en persoonlijk welbevinden.

Toelating

Als deelnemer beschikt u over een HBO diploma of academisch denk- en/of werkniveau.

Download de "Studeren bij BGL" brochure

Diploma & Erkenningen

U ontvangt na voltooiing van uw opleiding een erkend diploma.

Lees verder
Diploma

Internationaal erkend certificaat van The Society of NLP.

Erkenningen

Society of NLP
De Opleiding tot NLP Practitioner en de Opleiding tot NLP Master Practitioner zijn erkend door Bandler’s Society of NLP. U ontvangt een internationaal erkend certificaat.

Cedeo
Cedeo is een onafhankelijke keuringsinstantie die de kwaliteit van human resources dienstverleners meet en waarborgt. BGL heeft een Cedeo-erkenning, zowel voor de opleidingen met een open inschrijving als voor de maatwerkactiviteiten. Dit keurmerk wordt toegekend op basis van een terugkerend klanttevredenheidsonderzoek.

Lees in de opleidingsbrochure welke doorstroommogelijkheden deze opleiding biedt.

Data & Locaties
Kosten
 • Kosten:

  NLP Practitioner € 2.100.-
  NLP Master Practitioner € 2.250.-

 • Inclusief:

  - Certificaat van the Society of NLP (door Richard Bandler ondertekend) in de Verenigde Staten.
  - 18 dagdelen verspreid over 7 dagen
  - toetsing
  - lunch en bij avondprogramma een avondarrangement

BGL is vrijgesteld van BTW

Lees het verhaal van Chris Stapel, die bij ons sinds 2000 meerdere opleidingen, waaronder NLP, heeft afgerond en lid van het College van Bestuur bij de WSKO is.

» Lees het interview
Schrijf je online in

Heeft u een vraag? Bekijk onze Veelgestelde Vragen pagina. Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven, kunt u contact met ons opnemen via info@bgl.nl of via 023-555 67 55.