U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Jewels on the Nile: de kracht van teamroldynamiek

Jaren nadat de psycholoog dr. Meredith Belbin met zijn onderzoeksteam het Teamrolmodel ontwikkelde, heeft zijn benadering nog niet aan kracht ingeboet als methode om samenwerking in teams te effectueren. Niet in de laatste plaats omdat het model niet knelt, maar ruimte laat voor eigen klank en kleur.

José Houweling verzorgde voor Unesco een 8-daagse cursus voor een delegatie watermanagers uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Lees hier over de bijzondere ontmoetingen die zij had en ontdek hoe het teamrolmodel van Belbin ook in Caïro leidt tot verdiept inzicht in de eigen kracht en teamdynamiek. Zij vond haar parels aan de Nijl.

José is geregistreerd psycholoog, gespecialiseerd in het teamrolmodel van Belbin en werkzaam als kerntrainer in de opleiding tot Teamcoach van BGL. In de module Vertrouwen en teamsamenwerking leert ze deelnemers hoe ze aanwezige kwaliteiten en diversiteit in een team kunnen benutten in het kader van een gemeenschappelijk doel. Met aandacht voor allowable weaknesses, teamrolarrogantie en teamrolresonantie.