U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

“Hou van jezelf” is het advies van Erica Rijnsburger

Erica Rijnsburger is een inspirerende coach en therapeut, die haar passie voor het helpen van mensen met ons deelt. Zij vertelt over haar roeping, de kracht van zelfliefde en haar bijzondere ervaringen, waaronder haar werk in Syrië. Een blik op de diepe impact van haar werk en haar visie op geluk en heling.

Waarom ben je ooit coach of therapeut geworden?

Erica Rijnsburger: “Ik heb er nooit voor gekozen, maar het vak heeft mij gekozen. Niet zo lang geleden vond een vriend van vroeger mij via social media en zei: je werk verbaast me niet. Toen je 16 was, was je ons allemaal al aan het coachen. Ik put nog altijd kracht uit wat jij toen zei.”

Wat doe je precies als coach of therapeut?

Erica: “Ik werk veel met trauma, zowel oud als nieuw trauma. Daarnaast met de vele stemmen van onze Innerlijke Criticus (Superego) en heb daar ook een boek over geschreven. Verder integreer ik de inzichten uit de non-dualiteit in mijn werk. Er is altijd een deel in ons dat door geen enkele nare ervaring aangetast is.”

Wat vind je het mooist aan je vak?

Erica: “Dat mensen van zichzelf gaan houden door wat ze ontdekken in zichzelf. Ik hou van de straling die tevoorschijn komt als mensen zichzelf helen.”

Wat betekent geluk voor jou?

Erica: “Geluk is samenvallen met waar je precies bent in het NU. Dat je door alle lagen heen zakt en voelt Ik ben Dít.”

Kun je een voorbeeld geven van een bijzonder traject dat je bij is gebleven?

Erica: “Ik doe veel traumawerk voor de Verenigde Naties. Vorig jaar in Syrië heb ik uren rondgelopen met een te vroeg geboren baby voor wie geen voorzieningen waren omdat er geen elektriciteit was en de ouders nog niet in staat waren om voor de kleine te zorgen door de stress van de aardbeving, wat ze allemaal kwijtgeraakt waren, de zorg voor de overige kinderen. Daarnaast kan ik ongelooflijk genieten van het moois dat ontstaat bij de retraites die ik geef. Er is veel in dit werk om dankbaar voor te zijn.”

Jouw eigen pad

Erica heeft de keuze gemaakt om geluk bereikbaar te maken. Wil je net als Erica anderen helpen en bijdragen aan geluk voor iedereen? Je bent welkom bij 1 van de opleidingen en trainingen. Word dan gelijk lid van BGL, het bespaart je veel geld en levert je geluk.