U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

BGL gaat geluk voor iedereen bereikbaar maken

Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar. De dag waar mislukte voornemens, post-kerst-periode en grijs, koud weer elkaar op een dieptepunt bereiken. De dag waar men uitkijkt naar meer geluk in het leven. Tegelijkertijd zien we steeds meer mensen die kampen met eenzaamheid, depressie of mentale problemen als gevolg van armoede. BGL ziet het anders. Als opleidingsinstituut voor coaching, loopbaanbegeleiding en therapie gaat BGL initiatieven ontwikkelen om goede mentale gezondheid voor iedereen in Nederland toegankelijk te maken.

Commissie

BGL biedt praktijkgerichte, hoogwaardige opleidingen en is meer dan 30 jaar een begrip binnen het coachingsvak. Met haar nieuwe missie, wil BGL van toegevoegde waarde zijn voor de maatschappij die het meer dan ooit nodig heeft. Hiervoor roept BGL de politiek, zorgaanbieders, pensioenfondsen en kennisinstellingen op om samen een commissie te vormen die deze missie omarmen om verdere initiatieven te ontwikkelen.

BGL-lidmaatschap

Het coachingsvak is geen beschermd beroep. Iedereen kan zich zonder enig kennis of ervaring coach noemen. “Onnodig en gevaarlijk”, aldus Tino Meijn, directeur BGL. “Werken met mensen is kwetsbaar. Zeker die mensen die al kwetsbaar zijn, wil je niet verder beschadigen. Met een geaccrediteerde opleiding ben je gegarandeerd van kwaliteit en kan je mensen met een goed gevoel gelukkiger maken. Daarom bieden wij als enige coachinstituut in Nederland de mogelijkheid om nu voor een vast bedrag per jaar, onbeperkt alle opleidingen te volgen.”

Altijd een coach in de buurt

Met het BGL-lidmaatschap en de commissie hoopt BGL die groep mensen te bereiken die nu niet bereikt worden, maar die wel een gelukkiger leven verdienen. “Hoe meer mensen een kwalitatieve coachopleiding volgen, des de meer mensen toegang tot een coach in de buurt hebben.” Een oproep voor coachend Nederland en instanties die in het belang van de gezondheid van de mensen handelen om geluk voor iedereen bereikbaar te maken.

Lees hier meer over het lidmaatschap.