U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox. [Internet Explorer moet minimaal versie 11 zijn]

Aansluiten bij de Nobtra

Vorig jaar is de Opleiding tot Trainer van BGL door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) erkend. Wat zijn de voordelen van een NOBTRA lidmaatschap voor jou als trainer?

Vorig jaar is de Trainersopleiding van BGL door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) erkend! Omdat NOBTRA aan alles heeft kunnen zien dat de 5 modules opleiden tot wat wij een ‘ambachtelijke trainer’ noemen: iemand met gedegen inhoudelijke kennis, inzicht in zijn/haar rol in en op de deelnemers, didactische vaardigheden en nog veel meer. Een complete trainer!

Je kunt door die erkenning versneld lid worden van de Nobtra? Maar waarom zou je dat willen?

Nobtra is een beroepsvereniging van en door trainers, met een vrijwillig bestuur van vakgenoten (ook wel vakidioten).

Aangeslotene worden

Wat kan het aansluiten bij de Nobtra voor jou betekenen:

 • Een plek om samen met vakgenoten te leren van elkaar tijdens Nobtra evenementen en congressen
 • 4 gratis workshops per jaar (over acquisitie, modellen, didactiek, werkvormen en nog veel meer)
 • Kortingen (Regelmatig aanbiedingen zoals op bv Dag van de Trainer van Thema en vakbladen van uitgeverijen)
 • Gebruik kunnen maken van een klachtenregelingscommissie (benodigd voor je CRKBO audit, als je BTW-vrijstelling wilt)
 • Je kunt je (potentiele) klanten wijzen op de ethische code van de Nobtra die je hebt onderschreven, waardoor zij de veiligheid ervaren dat ze de daarin genoemde gedrag en vaardigheden van jou kunnen verwachten.
 • Via een tweemaandelijkse nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden van nieuwe vakboeken, wetgeving die van invloed is op ons vakgebied en andere interessante onderwerpen zoals de ATD in Amerika, HR Live en de ontwikkelingen in grotere samenwerkingsverbanden in de markt zoals HR Zon.
 • Ook als je nog niet voldoet aan het gevraagde aantal vlieguren kun je toch al van vele voordelen genieten in afwachting van je erkenning.

Kosten: eenmalig 45 euro inschrijfgeld, en 175 euro per jaar. (*als je zelf een workshop verzorgt in jouw specialisme mag je het jaar erop gratis lid zijn.)

Erkende Nobtra-Trainer

Daarnaast kun je je als aangeslotenen laten erkennen tot Nobtra trainer (gratis). De procedure kun je vinden op de site (www.nobtra.nl ).

Omdat je BGL trainersopleiding (bij 5 afgeronde modules) door de Nobtra erkend is kun je de procedure versneld doorlopen. Onderschrijf onze ethische code, meld je online aan, stuur een kopie van je diploma van BGL en toon aan dat je de benodigde vlieguren hebt gemaakt via facturen of op andere wijze.

Voor erkende trainers zijn er aanvullende voordelen:

 • Naast alle bovengenoemde voordelen mag je ook het Nobtra logo op je site en je kaartje vermelden.
 • Je mag jezelf in je communicatie Nobtra-Trainer noemen.
 • Je krijgt een eigen pagina op de Nobtra site waar je jezelf kunt profileren naar opdrachtgevers toe.
Register-Trainer Nobtra

Dit jaar zullen er voor het eerst een aantal Senior trainers “Register Trainer Nobtra” worden. Dit is een procedure voor Senior trainers met minstens 400 zelfstandige trainersdagen in de afgelopen 7 jaar. Trainers die zich regelmatig op meer strategisch niveau meedenken over wat het resultaat van een traject moet zijn, niet op groepsniveau. Voor deze ervaren kanjers is het Register een kans om zich nog meer te onderscheiden. Om dit goed te toetsen wordt een deel van de erkenning door een externe commissie gedaan. Deze procedure is daardoor ook niet gratis, je betaald de werkelijke kosten van de toetsing. De hele procedure staat beschreven op de site.

Info over workshops

Wordt nu onderdeel van de trainers die trainen als vak beleven en graag met elkaar kennis en vaardigheden delen om de hele beroepsgroep beter te maken! En zet de volgende data vast in je agenda:

 • 23 juni Workshop ‘Trainen met Impact’ n.a.v. Silvia Blankestijn ’s nieuwe boek Datum wordt na 1 mei op de site geplaatst
 • 27 augustus: Workshop “hoe onderscheid ik me als trainer?” in Gorinchem Vertel niet ‘wat’ je doet aan potentiele klanten maar ‘hoe’ en ‘waarom’.
 • 2 oktober: Workshop “Van ToB naar ToPteams” in Utrecht.
Trainer van het Jaar

Daarnaast organiseert de Nobtra elk jaar de “trainer van het Jaar-verkiezing. Op de Dag van de Trainer wordt de prijs uitgereikt. Ook BGL is benaderd om alumni of freelance trainers aan de opleiding voor te dragen. Wie weet jou? (In de toekomst?)